Back to All Events

Gledališka predstava TI

  • SNG Maribor 27 Slovenska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

V Univerzitetni knjižnici Maribor že četrto leto organizirajo »šolo igre, sproščenega nastopa in pozitivne komunikacije« z naslovom Izrazi.se, tokrat v sodelovanju s Kulturnim inkubatorjem MKC Maribor, v sklopu katere bo 23. marca izvedena predstava Ti.

Šolo vodi v Moskvi diplomirani igralec, ki se je po dvanajstih letih angažmaja v SNG Maribor odločil posvetiti se pedagoškemu delu, Iztok Bevk. Svoje poslanstvo vidi v posredovanju znanja o ozaveščanju samega sebe, strahov pred nastopom v javnosti, pristnem odnosu do soljudi ter iskreni komunikaciji. V tem vidi ključ do prepričljive igre tudi na odru. Šola poteka enkrat tedensko na dveh lokacijah – v Univerzitetni knjižnici in v Kulturnem Inkubatorju, obiskujejo pa jo ljudje različnih starosti in poklicev.

Prvič so se javno predstavili na Komornem odru SNG Maribor leta 2015 s predstavo Otrok, ki je imela tri ponovitve in navdušila gledalce, v petek, 23. marca ob 19. uri, pa bodo nastopili na istem odru v predstavi z naslovom Ti, ponovili pa dan zatem ob 17:30. Gre za zelo nenavadno gledališko poetiko. Avtorji predstave so vsi sodelujoči pod Bevkovo režijsko taktirko, njihovo serijo zgodb pa plete življenje. Scena in kostumi so minimalistični, igra in »drama« pa prihajata iz njihove notranjosti.

Dogodka bosta dostopna javnosti brez vstopnine.

 

Kontaktna oseba za več informacij: dr. Karmen Salmič Kovačič, 02 2507 472, karmen.salmic@um.si

Earlier Event: March 22
Ruske pesmi za otroke
Later Event: March 24
Gledališka predstava TI