Back to All Events

Čas za STIK

  • MKC Maribor Ob železnici 16, Maribor Maribor (map)

Kot napovedano že za STIK v februarju bo tokratni STIK bo osnovan na pogovoru o filmu Modrooki. Dokumentarni film Modrooki (Blueeyed) avtorja Bertrama Verhaaga prikazuje delavnico o rasni nestrpnosti v ZDA, ki jo izvaja mednarodno priznana trenerka raznolikosti Jane Elliott že nekaj desetletij. Delavnico, ki jo je najprej izvajala v šoli, kjer je poučevala, je razvila v času boja Afroameričanov za enakopravnost v ZDA, in sicer po atentatu na Martina Luthra Kinga, ml. Z delavnico je želela izpostaviti diskriminacijo na osnovi rasnega razlikovanja, ki je posameznicam_kom in celotnim skupnostim onemogočala enakopravno in polnopravno udejstvovanje v družbi.

Vabljene_i vse_i, ki se STIKa še niste udeležile_i in seveda vabljene_i vse_i tiste_i, ki ste STIK obiskovale_i že v prejšnji sezoni! 

** Dobimo se v ponedeljek, 12. marca 2018 ob 18.00 uri v Mladinskem kulturnem centru Maribor / MKC Maribor (Ob železnici 16), v Mariboru. **

Se STIKnemo!
*****************
STIK dogodki so namenjeni mladim LGBT+* osebam, ki se identificirajo izven normativnih identifikacij in osebam, ki jim lastna spolna usmerjenost in/ali spolna identiteta postavlja(ta) vprašanja.Ob kavi, čaju in raznovrstnih prigrizkih bomo preko iger in debat poskušali kreirati neizključujoče prakse ravnanja znotraj skupin in skupnosti.

Vabljeni vsi, ki se STIKa še niste udeležili in seveda vabljeni vsi tisti, ki ste STIK obiskovali že v prejšnji sezoni!

STIK skupina postaja tradicija. Dogaja se enkrat na mesec, ob istem času, na istem mestu. Da ne bo kakšne zmede. V Mariboru je to vsak drugi ponedeljek v mesecu, ob 18:00 uri, v prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor, Ob železnici 16. V mesecu marcu se tako srečamo v ponedeljek, 12. marca.

Vstop je prost, zaželene pa so prijave na stik@legebitra.si zaradi lažje organizacije. 

POMEMBNO: na vseh STIK dogodkih velja ničelna toleranca do kakršnega koli nasilja, diskriminacije, sovraštva in sovražnega govora.

*kratica LGBT pomeni lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitetnih pozicij, ki niso zajete v kratici.