Back to All Events

Seminar prepoznavanja kompetenc v mladinskem delu (2. del)

  • MKC Maribor, Ob železnici 16 Maribor Slovenia (map)

Seminar prepoznavanja kompetenc v mladinskem delu predstavlja enega izmed vsebinskih področij projekta Delat grem!, ki mladim v splošnem nudi različne vrste usposabljanj, preko katerih pridobivajo nove kompetence, ki jim pomagajo pri vključevanju na trg dela. Aktivnosti projekta Delat grem! temeljijo na metodah mladinskega dela in ker bi želeli to področje dodatno okrepiti, želimo oblikovati koncept spletnega brskalnika, ki bo služil za iskanje informacij o možnostih vključevanja v mladinsko delo.

Vabimo vas na drugi del seminarja, kjer bomo v praksi preizkusili delovanje spletnega brskalnika, ki smo ga idejno zasnovali na prvem delu v mesecu novembru. Vabljeni ste tako novi udeleženci kot tisti, ki ste bili z nami že novembra.

Seminar bo potekal, v torek, 27. 2. 2018, med 10. in 15. uro ter v prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor in je namenjen mladinskim delavcem/kam, prostovoljcem/kam in drugim posameznikom/cam, ki so povezani/e z mladinskim delom ali pa jih to področje dela zanima.

Cilj srečanja je testiranje spletnega brskalnika, ki bo mladim, ki iščejo priložnosti za pridobivanje novih izkušenj, znanj in kompetenc služil kot mesto, kjer bodo našli informacije o programih, projektih in organizacijah, kjer bodo to znanje lahko pridobili.

Skozi proces seminarja nas bo tudi tokrat popeljal Sašo Kronegger, izkušen trener in moderator z mnogimi izkušnjami dela v mladinskem polju.

V času našega dela bomo poskrbeli za kosilo in prigrizke med odmori. Za lažjo organizacijo vas prosimo, da v prijavnici označite morebitne prehranske posebnosti.

Prijave:

Prijave sprejemamo do ponedeljka, 26. 2., do 10. ure na tej povezavi.

Za kakršna koli dodatna vprašanja in informacije smo na voljo na telefonski številki 051 659 929 ali na elektronskem naslovu tanja.veber@mkc.si.

V upanju, da se srečamo, vas v ekipi projekta Delat grem! lepo pozdravljamo!

O projektu Delat grem!:

Projekt Delat grem! poteka pod okriljem Mladinskega kulturnega centra Maribor in mladim ponuja sklope različnih usposabljanj, skozi katera imajo udeleženci možnost krepiti različna znanja in kompetence ter tako povečati možnosti za svojo zaposljivost. Usposabljanja sodijo vsebinsko tako na področje osebne rasti in asertivnosti, kot tudi na področje praktičnih usposabljanj, vezanih na razvoj idej, ki jih imajo mladi, srečanja s potencialnimi delodajalci ter možnosti opravljanja usposabljanj pri različnih delodajalcih.

Projekt je razdeljen na tri vsebinske sklope: Knjižnica znanj, Banka povezovanj ter Razvijanje mladih sanj, vsak izmed njih pa bo mladim ponudil svojevrstna usposabljanja. Aktivnosti projekta se bodo v sodelovanju s partnersko organizacijo, Mladinskim svetom Lendava, izvajale tudi v Pomurski regiji. Ob tem pa je v program aktivno vpetih še 19 organizacij iz različnih področij.

Za več vtisov o našem delu na projektu lahko obiščete:

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.