Back to All Events

Praktično usposabljanje na delovnem mestu ("job shadowing")

Na Praktično usposabljanje na delovnem mestu (»job shadowing«) vabimo mlade med 15. in 29. letom, ki niso v delovnem razmerju in bi želeli podrobneje spoznati izbrano organizacijo ali podjetje ter delovne naloge, vezane na določeno delovno področje. Udeleženci bodo z aktivnim pristopom pridobili ali okrepiti veščine, znanja in kompetence v izbranem polju dela.

Usposabljanja so namenjena mladim med 15. in 29. letom, ki niso v delovnem razmerju in bodo potekala od februarja do maja 2018, v obsegu 100 ur, v organizaciji/podjetju po želji udeležencev.

Na usposabljanju bodo udeleženci prejeli mentorja na delovnem mestu, ki bo skrbel za predstavitev delovnega okolja, delovnih nalog udeleženca in podporo pri praktičnih nalogah. Vsak udeleženec bo prejel tudi mentorico s strani projekta Delat grem!, ki bo udeležencem nudila podporo pri izbiri in kontaktiranju organizacije, v kolikor bo to potrebno. Prav tako bo mentorica skrbela za postavljanje ciljev usposabljanja in spremljanje učnega napredka vsakega od udeležencev.

Vse zainteresirane za takšno obliko usposabljanja vabimo, da se nam pridružite na uvodnem srečanju v sredo, 21. 2., ob 11. uri v 1. nadstropju MKC Maribor. Na srečanju se boste spoznali z mentorico in dobili vse potrebne dodatne informacije o usposabljanju.

Za kakršna koli dodatna vprašanja in informacije smo na voljo na telefonski številki 051 659 929 ali na elektronskem naslovu tanja.veber@mkc.si.

Toplo vabljeni!

 

O projektu Delat grem!:

Projekt Delat grem! poteka pod okriljem Mladinskega kulturnega centra Maribor in mladim ponuja sklope različnih usposabljanj, skozi katera imajo udeleženci možnost krepiti različna znanja in kompetence ter tako povečati možnosti za svojo zaposljivost. Usposabljanja sodijo vsebinsko tako na področje osebne rasti in asertivnosti, kot tudi na področje praktičnih usposabljanj, vezanih na razvoj idej, ki jih imajo mladi, srečanja s potencialnimi delodajalci ter možnosti opravljanja usposabljanj pri različnih delodajalcih.

Projekt je razdeljen na tri vsebinske sklope: Knjižnica znanjBanka povezovanj ter Razvijanje mladih sanj, vsak izmed njih pa bo mladim ponudil svojevrstna usposabljanja. Aktivnosti projekta se bodo v sodelovanju s partnersko organizacijo, Mladinskim svetom Lendava, izvajale tudi v Pomurski regiji. Ob tem pa je v program aktivno vpetih še 19 organizacij iz različnih področij.

Za več vtisov o našem delu na projektu lahko obiščete:

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Later Event: February 22
Ruske pesmi za otroke