Back to All Events

Tečaj slovenskega jezika za osebe z mednarodno zaščito


  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

V okviru projekta Središče medkulturnega dialoga Maribor izvajamo aktivnosti, s katerimi želimo opremiti udeležence s kompetencami, ki jim bodo omogočile lažjo integracijo v lokalno skupnost. Ker se zavedamo, da je znanje jezika ključen element integracije, bomo v mesecu novembru pričeli z izvajanjem tečaja slovenskega jezika za osebe z mednarodno zaščito.

V tečaj se lahko vključijo tako tisti, ki so že usvojili osnove slovenskega jezika in želijo svoje znanje nadgraditi kot tisti, ki so z učenjem slovenščine šele pričeli, saj bosta sočasno potekala dva tečaja – začetni in nadaljevalni. Začetni tečaj bo vodila Doris Špurej, socialna pedagoginja, nadaljevalnega Mojca Marič, profesorica slovenskega jezika. Obe z bogatimi izkušnjami na področju poučevanja slovenskega jezika in podpore osebam z mednarodno zaščito pri integraciji.  

Prvi sklop bo potekal od novembra 2018 do januarja 2019, skupno 24 ur na posamezno skupino. Dobili se bomo vsak teden za 2 uri. Oba tečaja bosta potekala v prostorih MKC Maribor, Ob železnici 16.

  • Z začetnim tečajem slovenščine bomo pričeli v sredo, 7. 11. 2018, ob 14. uri.

  • Z nadaljevalnim tečajem slovenščine pa v petek, 9. 11. 2018, ob 15. uri.

 

Če te tečaj zanima in bi se rad/a priključil/a, ali imaš dodatna vprašanja, piši na doris.spurej@mkc.si.

Earlier Event: November 5
Okrogla miza o LGBTQ+ gibanju