Back to All Events

Delavnica uporabe metode sproščanja TRE

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

MKC Maribor v sodelovanju z Zavodom Vitazen oz. projektom Psihosoma v torek, 27. novembra 2018 ob 17. uri, vabi na delavnice sproščanja skozi uporabo metode TRE, ki ga bo vodila dr. Tjaša Stepišnik Perdih.

Verjetno je že vsak slišal za tečaje avtogenega treninga, čuječnosti, hipnoze ipd., redki pa vedo, da imamo na dosegu roke povsem naraven in prirojen mehanizem sproščanja stresa in napetosti. Ste kdaj opazili, kako se pes trese od vznemirjenja? Tresenje je mehanizem, ki sprosti prekomerno vzburjenje in vrne telo nazaj v stanje ravnovesja.

 TRE (Tension, stress and trauma Releasing Exercises) vključuje zaporedje vaj, ki spodbudijo nevrogeno tresenje in s tem sprostitev napetosti in nakopičenega stresa. Namenjen je vsem, ki se želite otresti stresa in napetosti in bi radi prišli v stik s svojim telesom - presenečeni boste, koliko vam ima za povedati!

 

Triurna delavnica bo razdeljena na dva dela - prvi bo vključeval video prikaze, predstavitev metode, njen nastanek in možnosti uporabe, s poudarkom na razumevanju stresnega cikla in obrambnih odzivov telesa, v drugem delu pa bodo udeleženci sami preizkusili in se naučili metode TRE za lastno uporabo.

Udeležba na delavnici je brezplačna, prijave pa zbiramo na lina.valant.sicanovic@mkc.si, do srede 21. novembra do 12:00. Stevilo mest je omejeno.

Več informacij na www.psihosoma.si

TRE Italia.jpg