Back to All Events

Čas za STIK

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Kaj je spol? Kaj je transspolnost? Kdo so cisspolne osebe? Katere so družbeno zahtevane norme, v zvezi s spolom in spolnimi identitetami? Kaj če jih presegamo, negiramo ali modoficiramo? Kaj je tranzicija? Kako je pri nas urejeno pravno priznanje spola? 
Zgornje teme, vam bomo približale_i preko neformalnih metod učenja, prostor pa bo vsekakor tudi za vprašanja in debato. 

Odgovore na ta in podobna vprašanja bomo iskale_i s Katjo Sešek, programsko_im sodelavko_cem na področju mladine pri Legebitri, transaktivistko_om in trenerko_jem človekovih pravic. 

Pridite in vprašajte, kar vas zanima! 

Vabljene_i vse_i, ki se STIKa še niste udeležile_i in seveda vabljene_i vse_i tiste_i, ki ste STIK obiskovale_i že v prejšnji sezoni! 

** Dobimo se v ponedeljek, 12. novembra 2018 ob 18.00 uri v Mladinskem kulturnem centru Maribor / MKC Maribor (Ob železnici 16), v Mariboru. **

Se STIKnemo!

Vabljeni vsi, ki se STIKa še niste udeležili in seveda vabljeni vsi tisti, ki ste STIK obiskovali že v prejšnji sezoni!

 

STIK skupina postaja tradicija. Dogaja se enkrat na mesec, ob istem času, na istem mestu. Da ne bo kakšne zmede. V Mariboru je to vsak drugi ponedeljek v mesecu, ob 18:00 uri, v prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor, Ob železnici 16. V mesecu novembru se tako srečamo v ponedeljek, 12. novembra.

Vstop je prost, zaželene pa so prijave na stik@legebitra.si zaradi lažje organizacije. 

 

POMEMBNO: na vseh STIK dogodkih velja ničelna toleranca do kakršnega koli nasilja, diskriminacije, sovraštva in sovražnega govora. 

*kratica LGBT pomeni lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitetnih pozicij, ki niso zajete v kratici.

Earlier Event: November 12
Koga brigajo mladi?!