Back to All Events

PredMFRU-017/4: Preddogodek Zasavje Noisefest (1.6.) + Magnetic Shift (2.6.)


V okviru letošnjega predMFRU dogajanja se povezujemo tudi s festivalom Zasavje Noisefest International (ZNFI) in mariborsko serijo elektronskih dogodkov Magnetic Shift. Zasavčane bomo v sodelovanje s studiem Glas Podzemlja v Maribor povabili v četrtek, 1. junija, ko bodo v okviru mariborskega preddogodka nastopili mednarodni umetniki: Dave Phillips (live action, CH), Slow Slow Loris (avantgarde/noise, DE) in Futuro de Hierro (rhytmic noise, ES). Začnemo ob 21. uri, prisluhnete pa nam lahko tudi na www.voiceofunderground.com in Radiu MARŠ (95,9MHz). Naslednji dan, v soboto, 2. junija pa bomo skupaj z Magnetic Shiftom praznovali drugo obletnico vedno bolj priljubljene in kakovostne serije elektronskih glasbenih dogodkov, ki se odvija v dvorani Gustaf v Pekarni. Od 23. ure naprej bodo nastopili: Schwarzmarct (drum & bass, AUT), Dopamine (breaks, drum & bass), Spencah (drum & bass), Rocca (breaks, ghetto funk), Best Day Ever (bass). Za vizualno podobo in scenografijo pa bosta poskrbela Tac in Kselman.

Izvajalci, ki jim bomo priča v mesecu juniju, prihajajo iz različnih podžanrov industrijsko/noiserske provenience, ki segajo od t.i. (dark) ambient/industrial/power electronics/noise/experimental in podobnih odvodov tovrstne ‘scene’, in vsak performer/performerka nosi svojevrsten pečat v načinu umetniškega zastavka. Več seveda v prihajajočem mesecu juniju (2. in 3. 6.), kjer bomo priča sonični erupciji, ki se bo raztezala po notranjosti vašhave.

Magnetic Shift je elektronski dogodek, ki se odvija v dvorani Gustaf v Pekarni (Maribor, Slovenija). Osnovna ideja dogodka je predstaviti ves spekter težkokategornih bass žanrov, ki so po večini sestavljeni iz 4/4 taktov, kot so: Bass, Ghetto Funk, Nu Skool Breaks, Tech-Funk, Drum & Bass…  Zanimivo je dejstvo, da imamo v Sloveniji kar nekaj producentov, ki redno izdajajo svojo glasbo pri tujih založbah, a zaradi pomanjkanja interesa vse več komercialnih organizatorjev elektronskih dogodkov veliko možnosti za nastope žal nimajo. Prav zato bi radi na Magnetic Shift-u videli tako mlade nadebudne ustvarjalce, ki so komaj začeli s produkcijo oziroma vrtenjem teh žanrov, kot tudi producente, ki imajo večje založbe v tujini. 

Več informacij na: http://www.voiceofunderground.com/

http://znfi.org/

https://www.adrifund.com/project/view/255

http://gt22.si/magnetic-shift/

www.youreupradio.com

Kontakt: zasavjenoisefestinternational@gmail.com

info.magneticshift@gmail.com

 

 

Later Event: June 5
Nefiksov jezikovni klub