Back to All Events

Čas za STIK

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Kaj so pravljice, katere poznamo? Kakšna je (bila) njihova funkcija? Kakšen je njihov vpliv na družbeno moralo in mentaliteto?
Na tokratnem STIKu bomo ustvarjalne_i! Prostor bo za preokvirjanje že obstoječih pravljic v njihove queer verzije; vzporedno pa bo prostor tudi za kreiranje novih, bolj nenormativnih pravljic.
Ustvarjene pravljice bodo tudi podlaga za januarski STIK, kjer bomo pravljice oživele_i s pomočjo gledališča.
Nekaj pravljic prinesemo me_i, vabimo pa vas, da imate s seboj tudi kakšno svojo najljubšo ali malo manj ljubo pravljico, za katero želite da jo po-queerimo.

Vabljene_i vse_i, ki se STIKa še niste udeležile_i in seveda vabljene_i vse_i tiste_i, ki ste STIK obiskovale_i že v prejšnji se...zoni!

Dobimo se v ponedeljek, 12. decembra 2017 ob 18.00 uri v Mladinskem kulturnem centru Maribor / MKC Maribor (Ob železnici 16), v Mariboru. **

Se STIKnemo!

__________________________________________________________

OSNOVNE INFORMACIJE O SKUPINI STIK

Čas in prostor za STIK vseh prepogosto spregledanih barvic v škatli življenja. Čas in prostor za STIK mladih LGBT+* oseb ter oseb, ki se identificirate izven normativnih identifikacij in oseb, ki jim lastna spolna usmerjenost in/ali spolna identiteta postavlja(ta) vprašanja. 

STIK skupina je namenjena pogovorom, debatam, vprašanjem ... Na skupini je zagotovljeno varno okolje, brez sovražnosti in pametovanja, kjer je prostor za iskrene pogovore, razmišljanja in osebno rast, posebno pozornost pa bo posvečena temam, povezanih s spolno usmerjenostjo, spolno identiteto in spolnostjo. 

STIK skupina se dogaja enkrat na mesec, ob istem času, na istem mestu. Da ne bo kakšne zmede. :) 

Vstop je prost, zaželene pa so prijave na stik@legebitra.si zaradi lažje organizacije. 

POMEMBNO: na vseh STIK dogodkih velja ničelna toleranca do kakršnega koli nasilja, diskriminacije, sovraštva in sovražnega govora. 
*kratica LGBT pomeni lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitetnih pozicij, ki niso zajete v kratici.

Čas za STIK izvaja Društvo informacijski center Legebitra v sodelovanju z MKC Maribor.