Back to All Events

Tečaj arabščine za začetnike

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Društvo za informiranje o islamu v Mariboru v sodelovanju z Mladinskim kulturnim centrom Maribor ponovno organizira brezplačni tečaj arabščine za začetnike. V njem boste spoznali arabski jezik in pridobili znanje in razumevanje pomembnih vidikov jezika, kot je arabska abeceda, izgovorjava in branje ter razumevanje preprostih arabskih besed. Spoznali boste tudi osnovno besedišče, kot so dnevi v tednu, številke in barve. Prav tako boste usvojili osnovne besedne zveze in jezikovne spretnosti.

Arabski jezik vsebuje veliko zgodovino in dediščino literature, teologije in znanosti. Govori ga več kot 400 milijonov ljudi, tako da je peti najbolj razširjen na svetu. Študij jezika pripomore k razumevanju ljudi iz različnih kultur in daje vpogled v kulturne razlike in podobnosti.

Nekaj dejstev o arabščini:

  • piše se od desne proti levi;
  • enako kakor slovenščina pozna dvojino tudi arabščina;
  • iz nje izvirajo besede kot so algebra, alkohol, žirafa, gazela, kava, masaža.

Vabljeni ste, da se nam pridružite vsak torek v prvi skupini ob 16.30 ali v drugi skupini ob 18.30. Predavanja bodo potekala vsak torek od 19. septembra do 12. decembra 2017. Tečaj bo potekal v prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor, Ob železnici 16, Maribor.

Dodatne informacije o tečaju lahko pridobite na elektronskem naslovu: info@alislam.si.