Back to All Events

Filmski TransFormator - ogled filma Božja napaka

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Filmski TransFormator tokrat naslavlja transspolnost.

Mladinski kulturni center Maribor preko programa Maribor skozi rožnata očala že drugo leto zapored izvaja projekt Filmski TransFormator. Projekt, kjer vsak zadnji petek v mesecu na Koroški cesti 18, ob 20.00, izvedemo projekcijo filma, katerega osrednje teme predstavljajo LGBT+ vsebine.

Obiskovalka druge projekcije, Tia, je o dogodku zapisala: "Kljub tabu temam filma je bilo vzdušje sproščeno. TransFormator nam je dal priložnost, da smo se družili in ugotavljali razlike med starejšimi in sodobnimi filmi."

Ker je november mesec osveščanja o transspolnosti, želimo ta petek, 24. novembra, osvetliti ravno ta aspekt. S tem v mislih bo na ogled filma Božja napaka.

Kratek dokumentarec prikazuje zgodbo Salome. Ženske, ki se je rodila v telesu dečka. Na iskren način je v filmu predstavljeno, kakšne ovire je morala transspolna oseba premagovati v Jugoslaviji, s čem se sooča zdaj in kaj pomeni biti Hrvat, ki pride v Slovenijo postati ženska.

Na TransFormatorju se trudimo nuditi varen prostor za pogovor. Tako bo tudi tokrat možnost za debato o transspolnosti, postavljanje vprašanj, prav tako bodo pa na voljo tudi gradiva z LGBT+ vsebino.

Rožnato vabljeni!