Back to All Events

23. Mednarodni festival računalniške umetnosti – MFRU


mfru2017.jpg

»zaupanje.2«

6. - 18. oktober, 2017

http://mfru.org/

Letošnja 23. edicija festivala se bo začela prvi teden oktobra s podelitvijo štipendij študentskim intermedijskim in računalniškim projektom, ki smo jih zbirali od lanske edicije na štirih izobraževalnih ustanovah: Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Ljubljana, Pedagoški fakulteti Maribor, Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Maribor in Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici.

Zaupanje se bo nadaljevalo v Umetnostni galeriji Maribor, natančneje v UGM Studiu, kjer bomo otvorili preselitev pregledne razstave „Pionirji računalniške umetnosti“ iz Muzeja Sodobne Umetnosti Metelkova (MG+MSUM).

Eden izmed stebrov raziskave zaupanja.2 letošnjega festivala je projekt „podatkovno zaupanje / data vizualizacije“, ki je spoj raziskovalnega projekta, zgodovinske pregledne razstave in skupinske razstave, ki jo pripravljamo in postavljamo skupaj s študenti arhitekture na mariborski Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo.

Sodelovanje in širjenje intermedijske platforme ter zaupanja na nacionalni ravni smo okrepili z vabilom ključnim slovenskim intermedijskim institucijam, da mariborske galerije in prostore (Galerija K18, Galerija Media Nox, Fotogalerija STOLP, Galerija DLUM, Centralna Postaja, GT22, Kulturni inkubator, Gramofonoteka ...) napolnijo s svojimi umetniki in projekti. Sodelovanje so potrdili: Aksioma, Atol + Rx:tx, Galerija Kapelica / Kapelica Gallery, Uho Oko, Cirkulacija2 + Trivia, Radiocona, RAMPA Lab, MOTA - Museum of Transitory Art, Pixxelpoint, ČIPke, kamizdat.si.

S predavanji in predstavitvami se bomo pridružili obletnici mednarodne digitalne platforme https://www.faces-l.net/, z AV-performansi mednarodnih gostov zasedli Intimni oder GT22 in nadgradili tudi lansko umetniško-tehnično pridobitev za mesto - Tonšpur pasažo, ki smo jo v podhodupod mariborsko mestno hišo Rotovž postavili v sodelovanju s projektom TONSPUR Kunstverein Wien. Permanentna zvočna postavitev bo med festivalom trikrat zamenjala svojo vsebino in tako obiskovalcem festivala ponovno ponudila zanimiv vpogled v živi zvočni prostor v središču mesta.

Povezovanje festivala z drugimi festivali, gostovanja letošnjih štipendistov in domačih intermedijskih umetnikov v tujini pa sledijo kot po-festivalski dogodki že v novembru in decembru 2017.

Earlier Event: October 3
Mala šola 3D računalniške animacije
Later Event: October 9
Čas za STIK