Back to All Events

Živa knjižnica Maribor gostuje v Dijaškem domu Maribor

  • Dijaški dom Maribor 89 Gosposvetska cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Živa knjižnica Maribor gostuje v Dijaškem domu Maribor, v torek, 24. 1. 2017, v večernih urah. Živa knjižnica je organizirana za dijake, ki bivajo v dijaškem domu.


Živa knjižnica kot vsaka druga knjižnica: ima čitalnico, knjižnični pult, knjižničarja/ko, izposoja knjig poteka za določen čas in se zabeleži na knjižnično izkaznico. Kljub temu pa se Živa knjižnica razlikuje od drugih knjižnic v eni zelo pomembni stvari – v Živi knjižnici so knjige ljudje.
Žive knjige so posameznice in posamezniki iz različnih družbenih skupin in kulturnih ozadij. To so ljudje z zanimivimi življenjskimi zgodbami in so pripravljeni govoriti o sebi ter na ta način deliti svojo življenjsko zgodbo z bralci.
Živa knjižnica poteka tako, da obiskovalci pristopijo do knjižničnega pulta, kjer jih pričaka knjižničar in jim predstavi Živo knjižnico ter nabor knjig, ki so na voljo. Ko si obiskovalec izbere knjigo, ki bi jo želel prebrati, ju knjižničar predstavi in pospremi v čitalnico – rahlo odmaknjen prostor, kjer potekajo branja. Branje poteka v obliki pogovora, kjer knjiga pripoveduje o sebi, bralec pa knjigi postavlja vprašanja, ki ga zanimajo v povezavi z naslovom knjige.

Dogodek poteka v organizaciji Mladinskega kulturnega centra Maribor in Dijaškega doma Maribor.