Back to All Events

Gregor Salobir v Hostlu pekarna - zadnji dan razstave

  • Hostel Pekarna Ob železnici 16 Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Odprtje fotografske razstave Gregorja Salobirja z naslovom FOMATISSIMO:PREGLEDNO 2008-2016, v sredo, 17. avgusta 2016 ob 18. uri

Razstava FOMATISSIMO:PREGLEDNO 2008-2016 ponuja vpogled v ustvarjalni opus projekta FOMATISMO mladega mariborskega fotografa Gregorja Salobirja.

Posebnost projekta je izbira fotoaparata fotografa, fotoaparat mobitela, ki ga je uporabil pri svojem delu. Prav ta izbor mu je dovolil neopažen delovni preboj v človekov oseben prostor.

Motivno raznoliki projekt obsega tako ulične motive, motive narave, kot tudi na prvi pogled tuje, eksperimentalne motive.

O FOTOGRAFU:

Gregor Salobir (1989) je ljubiteljski fotograf, član fotokluba Maribor in samouk na področju fotografije. Že od malih nog rad shranjuje neponavljajoče se trenutke in situacije. Zraven digitalne fotografije se fotografsko usmerja nazaj h koreninam in začetkom lastnega fotografskega potovanja – k analogni fotografiji.

Privlačijo ga različne smeri fotografije: od avtorsko-umetniške, ulične do reportažne ...

Svoj kreativni prostor je našel v skupnosti GT22, kjer ustvarja in svoje znanje nadgrajuje. Oktobra 2015 sta skolegom prevzela vodenje temnice (Mišnice) v GT22 www.misnica.gt22.si.

V Mišnici redno organizirajo in vodijo delavnice posvečene fotografiji.

Trenutno dela na projektu Storyteller.si (www.storyteller.si), kjer je glavni cilj zbrati in prikazati osebe ter njihove zgodbe s pomočjo zapisane besede in fotografije.

Razstava bo na ogled do 20. 9. 2016.

VABLJENI v razstavišče hostla Pekarna!