Back to All Events

FESTIVAL MLADI MARIBOR!3. FESTIVAL MLADI MARIBOR #širiobzorja!

3. Festival Mladi Maribor bo potekal od 16. septembra do 8. oktobra 2016, tokrat torej v začetku šolskega in študijskega leta. Festival je ponovno v največji meri rezultat idej in dela mladih in sodelovanja različnih mladinskih organizacij oz. organizacij za mlade. Festival izrisuje različne spektre mladinske ustvarjalnosti in urbane kulture. Pestro glasbeno dogajanje, otvoritev VINYL FABRIKE, prvo Slovensko prvenstvo v slam poeziji, ples, tiskanje majic s pomočjo kanalizacijskih pokrovov, izdelovanje eno-strunske električne kitare, debatna šola, prostovoljstvo …

Festival bo že ta konec tedna otvoril prvi izmed dveh glasbenih vikendov v Kulturnem centru (KC) Pekarna.  Dogajanje se bo začelo v petek 16. septembra 2016, na velikem odru na prostem in se bo kasneje preselilo v dvorani Gustaf in MC Pekarna. Festival bodo otvorili Emkej ter trenutno najbolj vroča hip-hop zasedba na Balkanu – Kandžija i Gole žene, v Gustafu pa bodo s pomočjo Avstrijskega kulturnega foruma boke zibali Forest Pump! Osrednje glasbeno dogajanje se bo nadaljevalo tudi v soboto in naslednji konec tedna, mlada ekipa Glasa Podzemlja bo poskrbela za prenos glasbe v živo na svetovnem spletu, dovolj močno povezavo zato pa bo vzpostavil mladi mariborski kolektiv Inštituta Irnas, ki bo premierno s svojo Koruzo 2.0 z laserjem dostavil internet v Pekarno. Na festivalu bo aktivna tudi mlada študentska video ekipa, ki bo skrbela za kvalitetno produkcijo videospotov.

Posebna ekipa bo skrbela tudi za najkvalitetnejše zvočne posnetke s koncertov. Zakaj? Festival Mladi Maribor se bo 8. oktobra 2016 zaključil z otvoritvijo VINYL FABRIKE v Kulturnem inkubatorju na Koroški cesti 18, kjer bomo predstavili po en izvod male plošče (single 7'') iz vsakega glasbenega nastopa na velikem odru v Pekarni. To pomeni, da bodo tudi vsi obiskovalci koncertov 16., 17., 23. in 24. septembra 2016 v KC Pekarni na nek način posneti na prvih gramofonskih ploščah, ki bodo nastale v Mariboru.

Glasba je samo en segment festivala, v treh tednih se bo s pomočjo številnih partnerskih organizacij v mestu odvilo 30 različnih ustvarjalnih dogodkov, ki neposredno in posredno spodbujajo in promovirajo udejstvovanje na področju kreativnih in kulturnih industrij, ki so danes v Evropi eden največjih zaposlovalcev mladih. 

Program najdete na http://mkc.si/mladinskiaktualno/2016/9/15/festival-mladi-maribor

Festival Mladi Maribor. Širi obzorja. Letos v KC Pekarna, Salonu uporabnih umetnosti, Tkalskem prehodu in v Kulturnem inkubatorju!