Back to All Events

Prvo slovensko prvenstvo v slam poeziji

rvo uradno slovensko prvenstvo v slam poeziji bo potekalo v petek, 7. oktobra, v Salonu uporabnih umetnosti Maribor.

V okviru prvenstva bodo potekali štirje lokalni predizbori, ki bodo dali po tri finaliste. Na finalnem izboru prvenstva se bo 12 pesnikov in pesnic pomerilo za naslov slovenskega slam prvaka ali prvakinje. Ta bo obenem postal slovenski predstavnik na evropskem slam prvenstvu, ki bo potekalo med 24. in 27. novembrom v Leuvenu v Belgiji, v organizaciji Evropske mreže za slam poezijo in belgijske organizacije Creatief Schrijven.

Slovensko prvenstvo organizira SiSlam, zveza lokalnih slam organizatorjev: Pest besed (Kamnik), MKC Maribor – MKC Črka v sodelovanju s Slam zverinami (Maribor), Zasljemimo (Celje) in Udarno in ekspresivno (Ptuj). Mariborski predizbor in finale prvenstva pomagata pripravljati Narodni dom Maribor – Vetrinjski dvor in Banda ferdamana in nastajata s finančno podporo Mestne občine Maribor, Javne agencije za knjigo RS in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

KDAJ & KJE

petek, 7. oktober 2016, ob 20. uri

Salon uporabnih umetnosti Maribor

 

Predizbori

Kamnik

17. avgust, ob 21. uri, Keršmančev park, festival Kamfest 

 

Ptuj

9. september, ob 21. uri, Center interesnih dejavnosti

 

Maribor

17. september, ob 20. uri, Vetrinjski dvor

 

Celje

24. september, ob 20. uri, Špital za prjatle

 

PRIJAVA

Pesniki in pesnice ste vabljeni, da se prijavite za nastop. Ob tem ne velja nobena omejitev, prijavi se lahko vsak, ki želi. Če ste se že udeležili katerega od predizborov in se niste uvrstili v finale, se lahko prijavite za sodelovanje v katerem od naslednjih predizborov.

Prijava je brezplačna. Prijavite se tako, da pošljete sporočilo na ustrezen elektronski naslov. Prijave sprejemamo samo preko elektronske pošte in se bodo zaključile ob zapolnitvi mest.

 

Kamnik: pestbesed@gmail.com

Ptuj: ptujski.slam@gmail.com

Maribor: ozuljenijezik@gmail.com

Celje: zasljemimo@gmail.com

PRAVILA TEKMOVANJA

Na predizborih in v finalu prvenstva veljajo enotna pravila, ki se morda razlikujejo od pravil, ki sicer veljajo v vašem kraju, zato vam priporočamo, da jih preberete. Najdete jih v razpisu na dnu strani.

 

VSTOPNINA

Na spodnjih dogodkih bo veljala vstopnina.

Ožuljeni jezik, mariborski predizbor, 17. september: 3 EUR

Finale slovenskega prvenstva v slam poeziji, 7. oktober: 5 EUR

 

KONTAKT
Imate vprašanje? Pošljite sporočilo na ninamedved.nm@gmail.com ali petra.kolmancic@mkc.si oziroma se obrnite na organizatorje lokalnih predizborov.

 

NOVINARJI

Ste novinar, urednik, fotograf, snemalec, bloger? Pišite nam za morebitno sodelovanje, da skupaj najdemo pravo zgodbo za vas!

 

Ostanite na tekočem z aktivnostmi prvenstva na

www.facebook.com/sloveniaslam

Earlier Event: October 6
Delavnice javnega nastopanja
Later Event: October 8
Jesenska debatna šola 2016