Back to All Events

Za družbene spremembe, dvodnevna delavnica


  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

LGBT+

Se prepoznaš v kateri od teh črk?

JA? Se lahko v Mariboru, na svoji šoli, ulici, v prostem času… izražaš kot čutiš?

NE? Te tema vseeno zanima in bi želel_a izvedeti o tem kaj več?

HM... NE VEŠ? Se o tem še sprašuješ?

Potem te vabimo na dvodnevno delavnico na temo vključenosti LGBT+ mladih v Mariboru, ki bo potekala od 21. do 22. oktobra v Mladinskem kulturnem centru Maribor.

Na delavnici se bomo v sproščenem vzdušju spoznali, podružili in skupaj ugotovili kakšno podporo mesto LGBT+ mladim že nudi ter oblikovali predloge kaj lahko skupaj naredimo, da bodo šole, delovni prostori, prostori, ki jih mladi obiskujejo v prostem času… vključujoči tudi za LGBT+ mlade. Izbrane predloge bomo 25. oktobra skupaj predstavili na zaključnem dogodku v Mariboru, 16. novembra pa bodo predstavljeni tudi na nacionalni konferenci. Zaradi poteka delavnice je pomembno, da sodeluješ oba dneva (21. in 22. oktobra). Po koncu delavnice boš prejel_a potrdilo o udeležbi, ki ga lahko uporabiš tudi kot opravičilo v šoli.

Kratica LGBT+ označuje lezbijke, geje, biseksualce_ke, trans osebe in druge spolne usmerjenosti in identitete.

Delavnico bosta vodila Gregor Brdnik in Tanja Veber.

Gregor Brdnik je LGBT+ aktivist in koordinator programa Maribor skozi rožnata očala. Kot prostovoljec Mladinskega kulturnega centra Maribor je realiziral svojo idejo o projektu, ki se ukvarja z vprašanji o LGBT+ in v projekt vključuje tudi druge mlade prostovoljce. Svoje izkušnje je pridobival skozi vodenje mladinskih delavnic na Centru za pomoč mladim in Mladinskem kulturnem centru Maribor ter skozi koordiniranje kampanje Čas je za.

Tanja Veber je socialna pedagoginja z večletnimi izkušnjami z vodenjem mladinskih delavnic, treningov in usposabljanj. Je članica bazena trenerjev Nacionalne agencije Movit in koordinatorka projekta Živa knjižnica v Mariboru na Mladinskem kulturnem centru Maribor. S strani Mladinskega sveta Slovenije je prejela tudi naziv Prostovoljka leta 2015 v kategoriji 20 do 30 let.

Kdaj in kje bo delavnica potekala?

Delavnica se bo začela v petek, 21. oktobra, ob 10. uri in bo trajala do sobote, 22. oktobra, do 19. ure. Družili se bomo v prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor, Ob železnici 16. Ker delavnica poteka dva dni, bomo v celoti poskrbeli za hrano. Zabavni del programa bo potekal tudi po večerji, zato bomo noč skupaj preživeli v Hostlu Pekarna http://www.hostelpekarna.eu.

Stroške prehrane, spanja in materialov na delavnici krije Mladinski kulturni center Maribor.

Kdo se lahko prijavi?

Delavnica je namenjena vsem LGBT+ mladim, aktivistom in aktivistkam in ostalim, ki si želijo prizadevati za vključenost LGBT+ oseb v Mariboru. Starostna omejitev je največ 30 let.

Kako se prijavim?

Prijava na delavnico je možna na povezavi https://goo.gl/forms/gQzPbmQYlytnbvkM2 najkasneje do petka, 14. oktobra. Po poteku roka prijave oziroma zapolnitve mest, ti bomo poslali mail s potrditvijo.

Delavnica bo potekala v okviru projekta strukturiranega dialoga Za družbene spremembe, ki ga organizira Mladinska Mreža MaMa skupaj z Mladinskim svetom Slovenije. Projekt je sofinanciran s strani Evropske komisije. Vsebina delavnice odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih delavnica vsebuje

Za dodatne informacije pokliči koordinatorko projekta Tejo Meško na 040 190 287 ali ji pošlji mail na mladina@mkc.si.

Veselimo se druženja s tabo ter predlogov, ki jih bomo skupaj oblikovali na delavnici.

Earlier Event: October 18
Mlade glave mislijo na Radiu MARŠ
Later Event: October 20
Predstavitev prostovoljstva