Back to All Events

Jesenska debatna šola 2016

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor Slovenia (map)

Debatno društvo Univerze v Mariboru v sodelovanju z MKC Maribor in Zavodom ZIP vabi na

JESENSKO DEBATNO ŠOLO 2016

Debatna šola bo potekala tekom dveh zaporednih vikendov v oktobru v prostorih MKC Maribor. V prvem vikendu z naslovom Uvod v debato bodo udeleženci lahko prisluhnili predavanjem izkušenih in priznanih debatnih trenerjev Zavoda ZIP in Debatnega društva Univerze v Mariboru. Naučili se bodo osnov javnega nastopanja in retorike, temeljne argumentacijske in negacijske strategije ter spoznali debatni format. Vsakemu predavanju bodo sledile intenzivne vaje za posamezne prvine v majhnih skupinah. Prvi vikend se bo zaključil z demonstracijo debate, ki bodo jo izvedli izkušeni slovenski debaterji.

Drugi vikend z naslovom Debata v praksi bo udeležencem postregel z možnostjo utrjevanja znanja v praksi skozi moderirane in sojene debate na klasične debatne trditve, povezane z aktualnim dogajanjem v Sloveniji in po svetu. Debate bodo sodili izkušeni debaterji in sodniki Debatnega društva Univerze v Mariboru in Zavoda ZIP. Po vsaki debati bodo sodniki učencem nudili povratne informacije in napotke za izboljšanje. Na zadnji dan debatne šole bo potekal simuliran debatni turnir za udeležence s potekom kot pravi debatni turnirji v Sloveniji, za svojo udeležbo pa bodo udeleženci prejeli tudi potrdila o udeležbi.

Oba debatna vikenda skupaj ponujata:
6 predavanj o teoriji debate s primeri
4,5 ur vodenih vaj za posamezne debatne prvine
7 debat s sojenjem in sodniško kritiko
simulacijo debatnega turnirja
demonstracijsko debato izkušenih debaterjev
predstavitev delovanja debatne skupnosti v Sloveniji in po svetu

Jesenska debatna šola se bo izvedla drugi in tretji vikend v oktobru 2016, torej 8. in 9. oktobra ter 15. in 16. oktobra 2016 v prostorih MKC Maribor. Prijava je mogoča samo za oba vikenda skupaj, in sicer najkasneje do 22.9.2016 na povezavi https://goo.gl/forms/IUOvQYlVkZ6jfP092 oziroma do zapolnitve mest (maksimalno število udeležencev je 24).

Debatna šola je za udeležence brezplačna. Debatna šola je namenjena začetnikom in srednje izkušenim debaterjem, ki se uvajajo v debato na srednješolskem ali študentskem nivoju, v primeru interesa pa vabljeni vsi mladi in mladi po duši, starost in status študenta ali dijaka nista pogoj za sodelovanje!

Prijave na povezavi: https://goo.gl/forms/IUOvQYlVkZ6jfP092

Earlier Event: October 15
Jesenska debatna šola 2016
Later Event: October 16
FESTIVAL MLADI MARIBOR!