Back to All Events

Dvodnevno uvodno usposabljanje za prostovoljce

  • 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Uvodno usposabljanje, ki se ga letno udeleži okoli 250 posameznikov, je namenjeno vsem, ki se pripravljajo na prostovoljsko delo, in tudi tistim, ki že delujejo kot prostovoljci.
Dotika se splošnih tem, ki so pomembne za izvajanje prostovoljskega dela. Daje širši pogled na področje prostovoljskega dela in prostovoljko/prostovoljca opozori na nevarnosti v prostovoljskem delu ter usmerja njeno/njegovo ravnanje. Usposabljanje je zasnovano po metodah izkustvenega učenja, vsi udeleženci so povabljeni k raziskovanju posameznih tem ter izmenjavi izkušenj.

Poglobimo se v naslednje teme:
• kaj je prostovoljstvo in kakšna je njegova vloga v družbi,
• delo z raznolikimi posamezniki in odnos do stigmatiziranosti v družbi,
• veliko dajem in še več dobivam, motivacija za prostovoljsko delo,
• odnos med prostovoljcem in uporabnikom,
• komunikacija,
• pravice in odgovornost prostovoljcev,
• etična načela pri prostovoljskem delu.

Usposabljanje bo potekalo 1. In 2. oktobra, v soboto od 9. do 17. ure in v nedeljo od 9. do 16. ure.

Usposabljanja bo potekalo v prostorih MKC Pekarna – naslov….

Kako se lahko prijavite na usposabljanje?
1. Izpolnite prijavnico ali oddajte elektronsko prijavo.
2. Po poteku roka prijave vas bomo v obvestili, ali bomo usposabljanje izvedli (minimalno število udeležencev je osem). V primeru prezasedenosti termina vas bomo prestavili na drugi termin. Datumi naslednjih terminov bodo objavljeni na www.prostovoljstvo.org.
3. Po potrditvi delavnice nam v dveh dneh nakažete prispevek na transakcijski račun Slovenske filantropije, številka SI56 0310 0100 1024 774, navedite sklic SI00 222, pri kodi namena izberite OTHR. S plačilom tudi potrdite svojo udeležbo na usposabljanju.

Prispevek za usposabljanje znaša za zaposlene 25 evrov, za dijake, študente, brezposelne in upokojence pa 19 €.  Realna vrednost usposabljanja znaša 70 € na osebo, sredstva za izvedbo in znižano kotizacijo smo na Slovenski Filantropiji pridobili preko razpisov MDDSZEM in Fundacije FIHO. V kolikor ste v finančni stiski napišite krajšo obrazložitev in kotizacijo za vas bo pokrila Slovenska filantropija.

Nekaj vtisov udeležencev usposabljanja:
"Bil je odličen vikend, izvedela sem veliko stvari, ki mi bodo koristile ne samo v prostovoljstvu ampak tudi v življenju."
"Všeč mi je bilo, da smo se dotaknili vseh tistih področjih, na katere mnogokrat pozabljamo (tudi kot prostovoljci). Hvala in širimo ideje prostovoljstva še naprej."
"Usposabljanje je bil zanimivo, izčrpno in ne predolgo. Dobil sem veliko primerov iz prakse, ki so po mojem mnenju pomemben del začetka."

Torej v kolikor se želite tudi vi podati na pot prostovoljstva izpolnite prijavnico in jo pošljite Tjaši Arko na: usposabljanja@filantropija.org. Za več informacij pokličite na 01 430 12 88 ali 031 786 028.

Earlier Event: September 29
Filmske TransFormacije