Back to All Events

Festival ustvarjalnosti: Računajte na nas


  • Trg Svobode Trg svobode Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
Pozor vsem mladim inovatorjem!

Društvo IndiJanez v oktobru že šestič organizira festival Računajte na nas. Gre za petdnevni festival ustvarjalnosti, veščin in inovativnosti mladih, v okviru katerega udeleženci predstavljajo svoje dejavnosti v javnem prostoru v obliki tematskih stojnic.

Mladi na svojih stojnicah sredi mesta v ogled ponujajo različne izdelke, projekte, produkcije in dela na področjih znanosti ter proizvodnih in storitvenih dejavnosti. Praktične delavnice, nastopi in predstavitve aktivno vključujejo tako sodelujoče kot obiskovalce.

Festival ponuja platformo za izmenjavo izkušenj in znanj, razvoj podjetniških veščin, ustvarjanje koristnih povezav na trgu dela ter krepitev samopodobe. Mladim in mladim z manj priložnostmi želimo v lokalnem okolju nuditi dostop do kulturnih dobrin ter jih spodbujati k inovativnosti. Projekt je namenjen tudi prikazu kompetentnosti in ustvarjalnosti udeležencev, s čimer želimo razbiti mit o neaktivnosti, pasivnosti in nezanimanju mlade populacije.

Po domače povedano: imaš kakšno veščino, znanje, hobi ali dejavnost, ki jo želiš predstaviti javnosti? Si umetnik_ca? Znaš štrikati? Izdeluješ nakit iz lesa, bakra, mačjih dlak? Znaš šlogati iz kart? Izdeluješ inštrumente? Preseneti nas! Nudimo ti priložnost za promocijo, dobro družbo, pa tudi budžet v višini 100€ (bruto) za kritje materiala, malice, poti ali drugih stroškov. Dobrodošli so tako posamezniki kot skupine.

Festival Računajte na nas se bo odvijal med 4. in 8. oktobrom na trgu svobode v Mariboru. Za prijavo nam piši na pekoskop@gmail.com, pri čemer se na kratko predstavi ter nam povej o svoji dejavnosti!

 
Later Event: February 26
Gustaf Opening