Back to All Events

Tandem – brezplačni tečaj španščine


  • Mladinski kulturni center Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Španski prostovoljec David Colliga Montes, bo od 15. junija do 21. septembra 2020 v parku v Pekarni, vsak ponedeljek popoldan gostil brezplačni tečaj španščine po metodi tandem. 

Tandem je oblika učenja jezika in kulture, kjer se udeleženci sproščeno pogovarjajo o različnih temah, ki jih predlagajo sami. Gostitelj ne uporablja učbenikov in ne ocenjuje znanja. Želi se pogovarjati v svojem materinem jeziku in hkrati spoznavati slovensko kulturo, navade, običaje... Srečanje traja najmanj dve uri.

Tečaj je namenjen vsem, ki bi se želeli učiti španščine in imajo osnovno znanje angleščine ali tistim, ki že imajo osnovno znanje španščine in želijo vaditi pogovorni jezik in povečati besedni zaklad.

Tandem v španščini bo potekal vsak ponedeljek od 18.00 dalje, v parku v Pekarni ob suhem vremenu, kadar dežuje pa v pisarni Društva CPM, Ob železnici 16.

Prijave niso potrebne, pridružiš se lahko katerikoli ponedeljek!

Za več informacij piši na: davidcolliga@gmail.com.

 

Društvo Center za pomoč mladim (Društvo CPM)

je neprofitna in nevladna organizacija, v kateri združujemo strokovno in prostovoljsko delo na področju varovanja pravic ter osebnega in socialnega razvoja otrok in mladih. Od leta 2001 delujemo kot društvo v javnem interesu na področju socialnega varstva s sedežem v Ljubljani in podružnico v Mariboru. 

Glavni program Društva CPM je Svetovalnica s podpornimi programi, kjer se ukvarjamo s težavami mladih, ki so povezane s šolo, odnosi z bližnjimi, revščino in socialno izključenostjo, brezposelnostjo, zlorabo drog, nasiljem. Podporni programi za mlade – Treningi socialnih veščin, Treningi za krepitev samozavesti, Delavnice, Doživljajsko igrišče, Mednarodna mobilnost mladih – so usmerjeni v: socialno vključevanje, krepitev moči mladih, ustvarjanje pogojev za učenje socialnih spretnosti, iskanje konstruktivnih načinov soočanj in reševanj življenjskih izzivov, sprejemanje odgovornosti za svoje življenje, spodbujanje aktivne participacije mladih v in izven okvirjev naših programov ter dvig kakovosti življenja v lokalnih skupnostih.

Več o njihovih aktivnostih lahko prebereš na www.cpm-drustvo.si.

 
Tandem v španščini.png