Back to All Events

Potopis: Limoges: porcelan, železnica in srednjeveška arhitektura

V četrtek, 28. 5. 2020, vas Pekarna Magdalenske mreže ob 20:00 v okviru Festivala prostovoljstva v Mariboru vabijo v park Kulturnega centra Pekarna, da preživite prijeten pomladanski večer z Gillesom Baudryjem, prostovoljcem Evropske solidarnostne enote. Gilles nas bo skozi fotografije, glasbo in pokušino francoskih veganskih jedi popeljal skozi srednjeveško arhitekturo in znamenitosti Limogesa, mesta na zahodu Francije.

Limoges je najbolj znan po svojem porcelanu, zaradi česa se ga drži tudi naziv »mesto belega zlata«. Prebivalke_ci so ponosne na svojo dediščino in pomembna zbirka porcelana se nahaja v mestnem muzeju. Limoges pa je znan tudi po svoji močni delavski preteklosti, predvsem po delavcih_kah v industriji porcelana in na železnici. Slednji so med drugim zgradili eno najlepših evropskih železniških postaj. Tukaj je tudi sedež najpomembnejšega francoskega delavskega sindikata CGT.

Mesto prepoznavno po znameniti gotski katedrali, se ponaša še z eno izmed najlepših srednjeveških četrti, ki jo zaznamujejo fasade iz kamna in lesa.

Gilles nam bo predstavil tudi nekaj alternativnih kotičkov mesta, ki so mu pri srcu.

 

Prisrčno vabljene_i. 

Dogodek bo potekal v angleščini.

Lokacija je dostopna gibalno oviranim osebam. Dogodek se bo izvajal na prostem, poskrbljeno bo za varnostno razdaljo in razkuževanje rok. Po želji prinesite s seboj svoje zaščitne maske. Prosimo, da se dogodka udeležite osebe brez znakov okužbe dihal in brez vročine.

 

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina projekta odraža izključno stališča Pekarne Magdalenske mreže. Nacionalna agencija in Evropska Komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih publikacija vsebuje.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

foto: Pekarna Magdalenske mreže

foto: Pekarna Magdalenske mreže