Back to All Events

Festival sprehodov: Zidovi, razpoke, grafiti in poezija

  • Rajzefiber Ulica škofa Maksimilijana Držečnika Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Mednarodni prostovoljec Gilles Baudry vabi na kulturni sprehod po Mariboru, v sredo, 26. 3. 2020, ob 14.00. Zbirna točka sprehoda je Rajzefiber (Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 2).

Zid je prva opora človeka. Že od prazgodovine je človeštvo uporabljalo zidove za označevanje svojega življenjskega prostora, s čimer je svetu okoli njih dajalo poseben pomen. Gilles bo izvedel sprehod po poteh urbane poezije, kjer boste spoznale_i zidove, ki so ga bodisi navdihnili bodisi pritegnili njegovo zanimanje. Na sprehodu bomo brale_i poezijo, proučevale_i razpoke znotraj zidov, občudovale_i nenavadnost nekaterih gradenj in odkrivale_i čudne grafite. Gilles je avtor fotografske razstave Zid(ovi) v Galeriji K18 in je na ogled do 18. 3. 2020.

Sprehod z naslovom »Zidovi, razpoke, grafiti in poezija« je del tretje izvedbe Festival sprehodov 2020 / Festival of walks 2020.

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina projekta odraža izključno stališča Pekarne Magdalenske mreže. Nacionalna agencija in Evropska Komisija nista odgovorni za kakršnokoli uporabo informacij, ki jih publikacija vsebuje.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

Sprehod ZIDOVI.jpeg