Back to All Events

Zatiranje v Gromki: Ema

Pekarna Magdalenske mreže vabi na Zatiranje v Gromki, v torek, 17. 3. 2020, ob 20.00 v Klub Gromka, AKC Metelkova mesto na predstavo o anarhofeministki Emmi Goldman.

Februarja Emmi Goldman vstopa v Gromko niso preprečili žandarji ali detektivi ali lastniki tovarn ali delovodje, žal smo jo morali v zaodrju zadržati zaradi bolezni.

Predstava z naslovom Ema temelji na istoimenski drami političnega aktivista Howarda Zinna. Ema Goldman, najpomembnejša predstavnica ameriškega anarhofeminizma in aktivistka prve polovice 20. stoletja, je zagovarjala prepričanje, da zatiranja žensk ni mogoče odpraviti, ne da bi se hkrati borili proti kapitalizmu. Samo s kolektivnim bojem, ki ne bo izključeval nobenih oblik neenakosti, lahko izborimo boljšo prihodnost.

Predstava Ema odpira vprašanja moči in neenakosti v naši družbi ter spodbuja h kritičnemu razmisleku o sistemu, v katerem živimo, in boju za pravicami, ki nam pripadajo. Osvežena predstava Ema se vrača! bo na ogled v Kulturno glasbenem brlogu v Mariboru, v četrtek 19. 3. 2020.

Vljudno vabljene_i!

Izvedba: Kolektiv ZIZ (Izidor Gavez, Rebeca Jazbinšek, Timotej Kresnik, Anamarija Nađ, Jan Franc Podbrežnik, Barbara Polajnar)

Dramaturgija: Urša Adamič
Oblikovanje luči: Janko Oven
Prevod drame: Sanja Vodovnik
Produkcija: Pekarna Magdalenske mreže Maribor
Koprodukcija: Kulturno umetniško društvo Transformator

Priporočen prostovoljni prispevek za izvajalce 5 EUR.

Rezervacije mest sprejemajo na transformator.toslo@gmail.com.

Program Zatiranja v Gromki sofinancira Mestna občina Ljubljana – Urad za mladino.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.orgwww.infopeka.org.

foto: Pekarna Magdalenske mreže

foto: Pekarna Magdalenske mreže

Earlier Event: March 14
Delavnica: Poezija zatiranih
Later Event: March 19
Ema se vrača! v KGB Maribor