Back to All Events

Delavnica "Delavske pravice in podnebna pravičnost"

V okviru festivala Mladi Maribor bo v četrtek, 5. 11. 2020, med 16:00 in 19:00 potekala spletna delavnica na temo delavskih pravic in podnebne pravičnosti.

Skozi delavniške aktivnosti in pristope pedagoškega modela kritične pismenosti bodo naslavljale_i področje delavskih pravic in podnebne pravičnosti. Mlade_i bodo razmišljale_i o delavskih pravicah, na kak način so bile priborjene in kaj se z njimi dogaja danes. Problematizirale_i bodo neoliberalne težnje na področju zaposlovanja, ki mladim ne omogočajo trajnih in varnih zaposlitev in podrobneje spoznale_i prekarne oblike dela in elemente varnosti, delavske in socialne pravice ki oblikam dela (ne)pritičejo. Posvetile_i se bodo podnebni pravičnosti in kako trenutni politično ekonomski sistem izkorišča naravo ter delavke_ce. Ukvarjale_i se bodo z nevdržnostjo kapitalističnega produkcijskega sistema in kako le-ta vpliva na okolje, živali in ljudi, ter pomenu angažmaja mladih za boljše življenjske in delovne pogoje.

Razmišljale_i bodo o aktivnostih, s katerimi lahko mlade_i na eni strani same_i opozorijo na probleme in na drugi prisostvujejo k spremembam za bolj pravično družbo, manjšemu izkoriščanju delavk_cev in narave.

Delavnica bo potekala na spletni platformi. Število udeleženih je zaradi interaktivnosti omejeno, zato se čim prej prijavi na infopeka@infopeka.org.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

delavnica mladi maribor.jpg
Later Event: November 6
Sukulenta - poezija & proza