Back to All Events

Se lahko od diktatorske sosede kaj naučimo?

Pekarna Magdalenske mreže vas vabi, da se v sredo, 4. 11. 2020, ob 19:00 udeležite spletnega pogovora s Teri Szűcs, nekdanjo profesorico, aktivistko in intelektualko, poznavalko politične situacije na Madžarskem.

Iz prve roke boste dobile_i nekaj kritičnih uvidov v to, kako se je začelo, kako je potekalo in, kakšna je trenutno politična situacija pri naši vzorčni sosedi na izbranih področjih, na primer, družbenem, v kulturi, visokem šolstvu. Ozrli se boste v medijsko krajino, konkretno, poiskali eno ali dve aktualni novici v edinem preostalem kritičnem madžarskem mediju. Morda boste pogledali v zakulisje kakšnih pri nas že objavljenih novic. Vse, kar ste kdaj hotele_i vprašati o Madžarski, pa si niste upale_i! Z njo se bo (v angleščini) pogovarjala Maja Pan. 

Pogovor je del programa Knjižnica tete Rose in bo potekal preko aplikacije zoom. Prosimo, da se na dogodek prijavite tako, da pišete na infopeka@infopeka.org.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

knjižnica tete rose- madzarska.jpeg