Back to All Events

Delavnica filmske kritike »Ostrimo pogled« na StopTriku 2020


Deseta edicija festivala StopTrik, ki ga Pekarna Magdalenske mreže organizira med 8. 10. in 11. 10. 2020, obeta festivalsko delavnico filmske kritike. Vabljene_i, da z ekipo Društva za širjenje filmske kulture KINO! ostrite svoje poglede in opaženo zaokrožite v besedila.

Prijave pošljite v elektronski nabiralnik ostrenje.pogleda@e-kino.si do 4. 10. 2020

Stik s filmom pripomore k oblikovanju estetske občutljivosti in krepi mladostnikovo socialno medijsko pismenost. Film mladim omogoča, da se identificirajo z raznovrstnimi izkušnjami in srečajo z različnimi pogledi na svet. Predvsem pa film vzdrami domišljijo, čustva, umetniško in znanstveno ustvarjalnost ter spodbudi kritično razmišljanje in vrednotenje.

Na festivalskih prizoriščih se bo tokrat v okviru delavnice Ostrenje pogleda praznovalo stop animacijo svetovnega kova. Ob izbranih filmskih sklopih, v sproščenem festivalskem vzdušju se bo o videnem razpravljalo, premišljevalo animacijo kot orožje in misli s pomočjo mentorjev zaokroževalo v besedila. Ta se bodo sproti objavljala na festivalski spletni strani in na www.e-kino.si.

Ostrenje pogleda je filmsko - vzgojni in ustvarjalni program za mlade, ki ga organizira Društvo za širjenje filmske kulture KINO!, vodila pa ga bo dr. Maja Krajnc, odg. ur. Revije KINO!.

 

Dr. Maja Krajnc (1982) je doktorirala iz Medijskih študijev na ISH. Od leta 2007 je (ustanovitvena) članica uredniškega odbora revije KINO!, od leta 2011 pa odgovorna urednica revije za film in filmsko KINO! ter predsednica Društva za širjenje filmske kulture KINO!. Na področju avdio-vizualne umetnosti deluje kot avtorica in urednica publikacij (Razpad Jugoslavije na filmu Pavla Levija, Film proti spektaklu Jean-Louisa Comollija, Vzgoja za film Alaina Bergalaja, Camera politica Emmanuela Barota, zbornik Jesenske šole 2016: Vidiki postjugoslovanskega filma). Kot redna zunanja sodelavka Slovenske kinoteke koordinira, pripravlja in izvaja pedagoški program Kino-katedra za osnovnošolce in srednješolce; je avtorica izobraževalnega priročnika za učitelje Osnove filmske ustvarjalnosti. Je koordinatorica in izvajalka projekta Razumevanje filma. Pod okriljem Društva KINO! izvaja izobraževalni program za mlade Ostrenje pogleda ter sodeluje z mnogimi filmskimi ustanovami in festivali.

 

Udeležba delavnice: 8 EUR. Prijavljeni prejmejo akreditacijo za ves festival.

Kontakt za več informacij: 040 302 808 (Zala)

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

ostrenje pogleda.jpg
Earlier Event: October 7
Fotogank