Back to All Events

Tanja Vujasinović: »Mesto na Drugi pogled«

  • Galerija K18 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

V ponedeljek, 16. 12. 2019, ob 18:00 vas Pekarna Magdalenske mreže vabi v Galerijo K18 na predstavitev interdisciplinarnega izobraževalnega skupnostnega projekta »Mesto na drugi pogled«. Z nami bo vizualna umetnica, kuratorka, pedagoginja in ena izmed ustanoviteljic projekta Tanja Vujasinović.

»Mesto na drugi pogled« je interdisciplinaren izobraževalni skupnostni projekt hrvaške organizacije PUNKT, katerega cilj je izpostavljati manj običajne poglede na mesto. Projekt nastaja od leta 2013 in se je do zdaj odvijal v devetih različnih mestih. Povezuje kritično mišljenje v relaciji do mesta, produkcijo prostorsko-specifičnih umetniških del in razvijanje publike ter skupnosti.

Tanja Vujasinovič (1974) je hrvaška vizualna umetnica, kuratorka in pedagoginja. Leta 2006 je na Central Saint Martins College of Art and Design v Londonu magistrirala na Oddelku za likovno umetnost, leta 1999 pa diplomirala na Oddelku za kiparstvo Akademije likovnih umetnosti v Zagrebu.

Imela je mnogo samostojnih razstav in sodelovala pri večih skupinskih, za svoje umetniško delo pa je dobila tudi nekaj nagrad. Pri svojem delu uporablja različne medije vključujoč film/video, prostorsko-specifične intervencije v galerijah in v javnem prostoru, udejstvuje pa se tudi na področju participatorne umetnosti in v izobraževalnih umetniških projektih. S Tonko Maleković in Ivano Meštrov je soavtorica projekta »Mesto na drugi pogled«, v katerem že od začetka (2013) sodeluje kot organizatorka, kuratorka, filmska producentka in mentorica. Od leta 2016 na Akademiji likovnih umetnosti v Zagrebu poučuje predmet Kiparstvo in umetnost v javnem prostoru.

Vljudno vabljene_i!

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

foto: Pekarna Magdalenske mreže

foto: Pekarna Magdalenske mreže