Back to All Events

Zaključna razstava projekta »Sedmi glas«

  • Galerija K18 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

V petek, 13. 12. 2019, ob 19:00 vas Pekarna Magdalenske mreže vabi v Galerijo K18 na otvoritev zaključne razstave projekta »Sedmi glas«.

Razstava »Sedmi glas« je vizualna reprezentacija projekta »Sedmi glas«, neformalnega izobraževalnega programa namenjenega pripadnicam_kom različnih manjšinskih etničnih skupin in priseljenkam_cem, ki jim je prek refleksije o umetnosti in kulturi omogočal oblikovanje lastnega kritiškega glasu. Naslov Sedmi glas je po eni strani aluzija na Bergerjevega Sedmega človeka, ker je bil v sedemdesetih letih v Nemčiji vsak sedmi ročni delavec migrant, po drugi strani pa na sedmo silo, saj so se udeleženci delavnice preizkusili v kritiškem pisanju.

Razstava dokumentira utrinke potekanja projekta, ki je bil sestavljen iz številnih predavanj, teoretičnih in praktičnih delavnic, bralnih krožkov ter obiskovanja kulturnih dogodkov. Ravno zato je fotografija najbolj izpostavljen medij na razstavi, ker najbolj neposredno dokumentira proces, ki se je odvijal od konca 2018 do začetka decembra 2019.

Zraven fotografij so razstavljeni izdelki s posameznih delavnic kot so zvočna inštalacija, stop motion animacija, »flip book«, tekstualno gradivo ter fanzin Sedmi glas.

Sodelujoče_i: Gilles Baudry, Milan Jovanović, Yana Kambitova, Cvetanka Mileva, Sanja Strovjanova, Helena Šimunec, Sabina Šram Vadlja.

Razstava bo odprta vsak delovnik med 14:00 in 18:00 do vključno 23. 12. 2019.

Vljudno vabljene_i!

Operacijo »Sedmi glas« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

foto: Pekarna Magdalenske mreže

foto: Pekarna Magdalenske mreže