Back to All Events

Kje bi lahko zadružno prebivale_i

  • Univerza v Mariboru Slomškov trg Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

V ponedeljek, 25. 11. 2019, vas Pekarna Magdalenske mreže ob 11.00 vabi pred Univerzo v Mariboru, na Slomškov trg od koder na sprehodu govorimo o mariborskih modelih skupnostnega reševanja stanovanjskih problemov in lokacijah, kjer bi v prihodnosti lahko vzpostavile_i stanovanjsko zadrugo. Sprehod je del cikla dogodkov o stanovanjskih zadrugah (Z)gradimo. 

Pred leti so se v Mariboru že odvijali projekti v katerih so si prizadevale_i za vzpostavitev stanovanjske zadruge. Preučile_i so stanje in interese ter razvile_i modele skupnostnega reševanja stanovanjskih problemov in poslovni model podjetja Alternativna nepremičninska povezovalnica. Izdelanih je bilo nekaj projektov prenove oziroma gradnje stanovanjske zadruge na območju MOM.

Na sprehodu bodo na lokacijah predstavljeni že nastali načrti in projekti na Orožnovi ulici in Ruški cesti, ogledali pa si bomo še ostale potencialne lokacije v lasti Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada in Mestne občine Maribor. Na terenu bomo tako sprehovorile_i o tem, kako je za stanovanjsko zadrugo ključno sodelovanje z javnimi inštitucijami in kako za njeno realizacijo potrebujejo ugodno stanovanjsko politiko in zakone, ki zadruge prav zaradi specifičnega modela tretirajo drugače kot zasebno lastniške nepremičnine. Na lokacijh bomo razpravljale_i kakšne so prostorske predispozicije, ki jih zadruga potrebuje in kako le to čim uspešneje povezati z lokalnim okoljem.

 

Več: http://www.infopeka.org/web/?p=70082

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

 
foto: Zadrugator

foto: Zadrugator

Earlier Event: November 23
Super triki učenje v copatih
Later Event: November 26
Uvodno srečanje Rubrika: Filmopeka