Napoved za sredo, 22. aprila 2015


18. Slovenski dnevi knjige v Mariboru

 

Ponovno se bomo prebudili v čudovito sončno jutro, pred nami je festivalska sreda.

Ob 9:30 uri bodo gospe Inner Weel kluba Maribor podarile knjige in besede v VDC Polž, enota Rapočeva. Verjamemo, da jih bodo veseli.

Knjižni sejem vabi tudi danes med 10.–19. uro na Grajski trg v Mariboru, kjer boste sigurno našli kakšno čudovito knjigo tudi zase.

Otroci naj pripeljejo svoje mamice in vzgojiteljice na Grajski trg ob 10. uri, kjer bosta Peter Andrej in Barbara Gabriellepripravila čudovito glasbeno pravljico za otroke REGE ALI ŽABJE FRKE.

Knjižni bunker vabi k brskanje po prepovedanih knjigah na Trg Svobode med 10. in 18. uro.

V Čitalnici na dvorišču Vetrinjskega dvora vas pričakujejo med 10. –12. uro, ustvarjali boste lahko na dveh ustvarjalnicah pod milim nebom Animirani pravljični junaki in Tiha knjiga, knjige boste lahko zamenjali v menjalnici knjig Knjižna bolha, brali pa na bralni plaži Bolje branje kot nerganje.

Vabimo tudi na Filozofsko fakulteto Maribor, kjer bomo med 10. In 14. uro izvedli Medkulturno Živo knjižnico. Postanite bralec v Živi knjižnici in se pogovorite z živimi knjigami – knjige so namreč ljudje, ki so pripravljeni deliti svojo zgodbo z vami. Čaka vas izkušnja, ki je ne boste nikoli pozabili.

Opoldne vabimo na sprostitev ob glasbi in kavici na Grajski trg, kjer bo nastopila kantavtorica Mojca Prejac,zmagovalka Kantfesta 2014.

Med 13. in 15. uro, bo tako kot vsak dan, na odru na Grajskem trgu Odprti literarni mikrofon, takrat lahko vsak predstavi svoja literarna ustvarjanja, nato pa prevzamejo mikrofon založbe, da predstavijo svojo aktualno produkcijo.

Popoldan, med 15. in 18. uro ponovno vabi Čitalnica na dvorišču v atrij Vetrinjskega dvora na ustvarjalne delavnice, knjižno bolho in bralno plažo. Ob 17. uri pa bo ponovno na ogled šolska kulturna produkcija Predstava nas zabava.

Tudi letos vabimo ob 16.00 v Literarno preročišče na Grajskem trgu, kjer vam bo Sabina Hvastija, na interaktivnem uličnem literarnem projektu, iz posebnih kart, prerokovala vašo usodo.

Tudi popoldan, ob 16.30 uri, bodo članice Inner Whell kluba Maribor podarili knjige in besede v Stanovanjski skupnosti zveze Sonček na Pragerskem.

Opozoriti velja tudi na projekt Mlade glave mislijo, ki bodo v mesecu aprilu gostile priznanega glasbenika in kolumnista N'toka. Dogodek bo, kot vsi doslej, potekal v Salonu uporabnih umetnosti, tokrat izjemoma ob 17. uri.

Ob 18. uri vabi Literarna hiša Maribor na literarni dogodek z Novakom Jerinićem (BiH): Izginil bom v hipu. Pogovor vodita Marjan Pungartnik in Zdravko Kokanović – Koki - DOGODEK ODPADE ZARADI IZREDNIH OKOLIŠČIN

Ob 19. uri vabimo v Lutkovno gledališče Maribor na osrednji dogodek letošnjih 18. Slovenskih dnevov knjige v Mariboru - na Literarno postajo s kultnim Evaldom Flisarjem, ki je osrednji gost letošnjega festivala. Pogovor vodi Darka Tancer-Kajnih.

Zvečer, ob 20:30, pa se nam lahko vsi ljubiteljih mladih rim pridružite v Dvorani Gustaf v Pekarni, na dogodku MLADE RIME MB#14. Obeta se skupinski literarni večer mladih pesnikov in pesnic z literarnim gostom Farukom Šehićem (BiH) ter Tomislavom Vrečarjem, ki bo pripravil glasbeni recital Ob dober glas. Izbor Nina Ditmajer, avtorja projekta staVeronika Dintinjana ter Dejan Koban, dogodek povezujeta Dejan Koban in Klemen Šali.

Upamo, da smo vas prepričali in se nam boste pridružili na zanimivih dogodkih, ki bodo obeležili sredo, 22. aprila.

Vabljeni!