Prešernov dan z MKC Maribor

PREŠERNOV DAN

Razstave in poezija

Četrtek, 8. februar 2024

Galerija Media Nox, Univerzitetna knjižnica Maribor, SNG Maribor

 

Valovanje:

poklon eriki Vouk

Foto: Branimir Ritonja

mladi kustos:

vodstvo po razstavi

Foto: Janez Klenovšek

Vabimo vas, da Prešernov dan (četrtek, 8. februar 2024) preživite v naši družbi. Ta dan bo odprta Galerija Media Nox, kjer avtorji razstave Slikoviti svetovi Luigija Kasimirja pripravljajo tudi voden ogled, v naši soorganizaciji pa bo poteakl tudi dogodek Valovanje, s katerim se bomo poklonili letošnji prejemnici Prešernove nagrade za življenjsko delo Eriki Vouk.

vodstvo po razstavi slikoviti svetovi luigija kasimirja

Na Prešernov dan bodo vrata Galerije Media Nox odprta po ustaljenem urniku, in sicer me 10. in 14. uro ter med 15. - 18. uro. Ob 11. uri pa bo v galeriji potekal voden ogled razstave Slikoviti svetovi Luigija Kasimirja, ki so jo v sklopu našega projekta Mladi kusots pripravili študenti Oddelka za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Mariboru. Pri pripravi razstave so sodelovali s Pokrajinskim muzejem Ptuj Ormož in ptujsko Miheličevo galerijo.

Razstava mladih kustosov bo v Galeriji Media Nox sicer na ogled do 15. februarja.

valovanje

Prešernovega dne ne bi mogli praznovati lepše kot s poklonom prejemnici Prešernove nagrade za življenjsko delo, Eriki Vouk. Vabljeni in vabljene na Valovanje, ki se bo sestavljeno iz:

  • odprtja razstave v Univerzitetni knjižnici Maribor ob 17. uri,

  • literarno-glasbenega recitala v SNG Maribor (dvorana Frana Žižka) ob 18. uri.

Pridružite se nam, da skupaj proslavimo več kot zasluženo nagrado pesnici in prevajalki, za katero so med drugim zapisali, da je »glavna značilnost njene izpovedi miselna gibkost, s katero najmanjše drobce sveta ali na rob potisnjene delce sebe povezuje z neskončnostjo vesolja.«