Doživljajsko igrišče praznuje 13. rojstni dan

Doživljajsko igrišče, s katerim upravlja MKC Maribor, letos praznuje 13. rojstni dan. Rojstnodnevno zabavo v Malem betnavskem gozdu pripravljajo v soboto, 2. septembra. Napovedujejo celodnevno dogajanje, saj se bo program začel ob 11. uri, aktivnosti pa bodo trajale do predvidoma 21. ure.

Foto: Zavod Igrišče

Skupaj z ekipo Doživljajskega igrišča bodo praznovali tudi Taborniki XI. SNOUB, Lokostrelski klub Maribor in pravljičarka Simona Kopinšek. Celo soboto bodo na igrišču potekale aktivnosti poslikave obraza, ustvarjalne delavnice, izmenjava igrač in oblačil ter turnir v kičkanju.

VEČ O ROJSTNODNEVNEM PROGRAMU:

  • MENJALNICA IGRAČ, OBLAČIL IN OTROŠKE OPREME (od 11. do 19. ure)

Menjalnico ekipa Doživljajskega igrišča pripravlja na pobudo uporabnikov igrišče, ki si želijo rabljene, a še uporabne stvari, podariti v ponovno uporabo.

Od 11. ure dalje lahko tako obiskovalci prinesejo igrače ki jih več ne uporabljajo, kdo drug bi se pa še vedno veselo igral z njimi, otroška oblačila, ki so jih otroci že prerasli, in opremo za otroke (vozički, jajčke, stolčki ipd.). Menjalnica bo potekala do 19. ure. Vsak lahko prinese stvari, jih odloži na stojnico, in si izbere nekaj v zameno. Vse igrače, oblačila in materiali, ki bodo ob zaključku ostali, bomo podarili Rdečemu križu, kjer bodo poskrbeli, da dobijo nove lastnike.

  • 2. TURNIR V KIČKANJU MARIBOR 2023 OPEN (od 12. do 17. ure)

Tako kot lani, bo tudi letos del praznivanja tudi turnir v kičkanju Maribor 2023 open. Med 12. in 17. uro lahko vsak, ki že/še zna kičkat ali se želi te discipline naučiti, tekmuje za uvrstitev v finale. Za sodelovanje potrebujejo udeleženci svojo kičko. Če je nimajo, jo lahko dobijo na Doživljajskem igrišču v zameno za prostovoljni prispevek. Finale turnirja bo med 17. in 18. uro.

  • GLASBA z DJ-ema (od 20. ure dalje)

Za zaključek praznovanja bosta za dobro glasbo od 20. ure dalje poskrbela DJ-a Mada Poka in Bang Bangal.

Vabljeni!