Good vibes rockabilly večer ob Disco juhi

Na tokratnem mladinskem družabnem večeru, ki vsak tretji četrtek v mesecu potekajo v organizaciji MKC Maribor, smo moči združili z društvom za sonaraven razvoj Focus. Zakuhali bomo prav posebno disco juho, družabni večer pa bomo začinili še s predavanjem in pin-up delavnico.

Na tokratnem mladinskem družabnem večeru MKC Maribor lahko tako pričakujete še več!

Vabimo, da se nam pridružite v četrtek, 20. aprila 2023, od 19. ure naprej v Kulturnem inkubatorju (Koroška cesta 18, 2000 Maribor).

MKC Maribor v sodelovanju z Društvom Focus predstavlja glasbeno-kulinarično poslastico v trajnostni preobleki, GOOD VIBES ROCKABILLY VEČER OB DISCO JUHI!

PROGRAM:

19.00 Začetek mladinskega družabnega večera.

19.30 – 20.00 Predavanje Permakultunega inštituta Maribor na temo etičnega in trajnostnega prehranjevanja brez odpada.

20.00 – 22.00 Pin-up delavnica z Miss Stacey & glasba iz gramofonskih plošč by Joe.

Okolju prijazni prigrizki “Disco juhe” z vabljivimi imeni bodo na voljo tekom celotnega večera (Uradni fotograf dogodka ima na to temo pripravljen tudi foto izziv!).

Navihani kodrci, zalizane pričeske, rdeča šminka in vse ostalo, kar sta svoj čas nosila Marilyn Monroe in Elvis Presley, so seveda dobrodošli, vendar naj vas videz ne skrbi preveč. Veselimo se good vibes druženja, saj MKC Maribor praznuje tudi 30 let!

O društvu Focus

Focus, društvo za sonaraven razvoj je samostojna, nevladna, nepolitična in nepridobitna okoljska organizacija, ki deluje na področju podnebnih sprememb. S svojim delom in zgledom želimo pokazati, da je lahko vsak od nas okoljsko in družbeno odgovoren. Svoje delo osredotočamo na teme: podnebje, energija, mobilnost, globalna odgovornost in potrošnja in odrast.

O Discu juhi za mlade

Disco juha je združevanje etičnega prehranjevanja mladih in zabavnega osveščanja, v kateri so prostovoljci povabljeni, da zberejo, operejo, očistijo, razrežejo in skuhajo jed iz ekološke, sezonske, lokalne in etične hrane (pravična trgovina) ali hrane, ki bi šla v smeti, ker ne bi ustrezala komercialnim estetskim standardom. Hrana mora biti brezmesna. Vse jedi se razdeljujejo brezplačno. Še več, gre za gastronomski, umetniški in glasbeni dogodek, ki združuje mlade, študente, otroke, kuharje in vse podpornike etičnega prehranjevanja. Je tudi orodje za preoblikovanje, ki združuje različna znanja za izobraževanje in ozaveščanje skupnosti o hrani za prihodnost.

MISS StaCey & joe

Foto: arhiv Miss Stacey & Joe

"Joe&Stacey" v Mariboru ohranjata rockabilly slog skozi glasbo, oblačila in kulturo petdesetih let prejšnjega stoletja. Sodelujeta v vokalno instrumentalno zasedbi Joe and The Rhythm Boys feat Miss Stacey, ki navdušuje s pristnim zvokom in vintage pojavo. Zasedba je bila formirana leta 2007, njihov repertoar pa vsebuje tudi nekaj lastnih skladb, ki so napisane v duhu tistega časa.


Dogodek poteka v okviru projekta OurFood.OurFuture, ki ga sofinancirata Evropska komisija in Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina je v izključni odgovornosti organizatorjev in ne odraža nujno stališč sofinancerjev.