S swingmanijo se pridružujemo Odmevu mladosti

Swing M(lad)anija v Mariboru!

V preteklost z mladimi nogami.

Četrtek, 18. maj, Kulturni inkubator

V mesecu maju bo mladost odmevala po 34 slovenskih krajih na pobudo organizacij za mlade in s potrebo po tem, da mladinsko delo postane del vsakega mladega človeka, saj ustvarja neprecenljive učinke in mu omogoča, da v svoji mladosti pridobi nova znanja in prakse za osebnostni razvoj.


Živahnemu majskemu dogajanju se pridružujemo tudi mi, saj bo mladost odmevala tudi v Mladinskem kulturnem centru Maribor (MKC Maribor). Ob obeleževanju naše 30. obletnice se pridružujemo pobudi Odmev mladosti z večerom swing plesne delavnice in druženja ob mini izzivih v ritmu mladinskega dela.

 

o 18. maju v kulturnem inkubatorju

V verigo dogodkov, ki se bodo po vsej državi zvrstili pod okriljem pobude Odmev mladosti, bomo na MKC Maribor vključili naš mladinski družabni večer, ki je na urniku vsak tretji četrtek v mesecu. V našo družbo tako vabimo vse mlade in mlade po srcu, s plesalcem ali brez, da se nam pridružite v četrtek, 18. maja, ob 19. uri v Kulturnem inkubatorju (Koroška cesta 18, 2000 Maribor).

V sodelovanju s plesnim društvom The Swingbrats nas bosta učitelja swinga Tina Maroh in Luka Ravnjak popeljala v predstavitev zvrsti swing plesa, učenje prvih swing plesnih korakov in swing poslušalnica vse v enem večeru. Igriva preteklost v mladi preobleki. Dodaj svojemu charleston pustnemu kostum plesni korak, potem pa na naslednji žurki preseneti z novimi gibi, odkrij preteklost čudovite glasbe, razgibaj svoje telo in odpleši svojo mladost.

Zagotavljamo swing jazz glasbo in ples ter vso veselje vmes.

Obenem bomo tekom večera imeli na voljo nekaj zabavnih izzivov za mlade po vseh mizah, kotih in stenah, poskrbljeno bo tudi za prigrizek. Namen dogodka je prijetno druženje, in grajenje skupnosti mladih pod okriljem mariborskega MKC-ja, ki praznuje tudi 30 let!

 

o Odmevu mladosti

Z našimi aktivnostmi se pridružujemo Odmevu mladosti! Aktivnosti in projekti mladinskega dela skupaj z mladimi v ospredje postavljajo pomen in vpliv, ki ga imata mladinsko delo in neformalno učenje na mlade v našem kraju in širše.

Odmev mladosti je nadaljevanje skupnih aktivnosti organizacij, ki delujejo na nacionalni ravni in so lansko leto, ki je bilo razglašeno za evropsko leto mladih, skupaj po Sloveniji organizirali različne aktivnosti za mlade, med drugim tudi regijske dogodke za pripravo Resolucije o nacionalnem programu za mladino.

Zapis Mladinske mreže Mama na portalu mlad.si

O sodelujočih na Swing m(lad)aniji MKC Maribor

THE SWINGBRATS

Plesno društvo The SwingBrats sestavlja skupina plesalcev in plesalk, ljubiteljev swing glasbe in plesa. Namen društva je širiti Swing plesno sceno in nad plesom navdušiti čim več ljudi v Mariboru in širši okolici. Ob plesnih večerih redno organiziramo tudi plesne tečaje in delavnice. Tečaji so  prilagojeni različnim nivojem, od popolnih začetnikov pa do naprednejših plesalcev. Najdeš nas na spletni strani strani https://www.theswingbrats.com/, Facebooku in Instagramu (theswingbrats). Pri nas se zmeraj pleše!