Pisarne smo ozelenili s posvojenimi rastlinami

Ponosno sporočamo, da smo posvojili dve zelenki, ki sta na novi dom čakali v Zavetišču za zavržene rastline v Ljubljani.

Zavetišče za zavržene rastline v oskrbo sprejema rastline, ki zaradi različnih razlogov postanejo odvečne, jih oskrbijo in ponudijo v posvojitev. Ustanoviteljici Zavetišča za zavržene rastline sta obe akademski slikarki, tako da delovanje zavetišča širita tudi na umetnostno polje. Z rastlinami, varovankami zavetišča, se skušata povezati preko različnih umetniških medijev, predvsem preko risbe, h čemur skušata spodbuditi tudi ostale.

Poleg skrbi za zavržene sobne rastline se Zavetišče za zavržene rastline ukvarja tudi z organizacijo in izvedbo različnih delavnic z ekološko, ustvarjalno in duhovno noto. Z rastlinami se povezujejo preko preprostih opravil kot je skrb za njih in presajanje, učimo se risanja in slikanja s pomočjo naših zelenih varovank ter mojstrimo našo čuječnost, osredotočenost in naše dihanje s pomočjo najboljših učiteljic: rastlin.

Novo priložnost dvema zelenkama smo se v duhu prihajajoče pomladi tako odločili dati tudi pri nas. Čupko in Živica bosta odslej na okenskih policah skrbela za boljši zrak, estetiko in prijetnejše počutje zaposlenih.

 

Podpiramo živo-zeleno!