30 let MKC Maribor: Koncert LPS!

30 let mkc maribor

ROJSTNODNEVNA ZABAVA

S KONCERTOM SKUPINE LPS

Petek, 22. december 2023 // brezplačno // Kulturni inkubator @ 19:00 = KONCERT //

Vetrinjski dvor @ 21:00 = KONCERT PO KONCERTU

Na oder Kulturnega inkubatorja (Koroška cesta 18, 2000 Maribor) prihaja skupina LPS. Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) letos praznuje 30 let od ustanovitve javnega zavoda, ki je bil v sodni register vpisan 22. decembra 1993. Zaključno praznovanje ob jubileju bo natanko tridesete let kasneje, in sicer v petek, 22. decembra 2023.

  • Kdaj? V petek, 22. decembra, ob 19. uri

  • Kje? V Kulturnem inkubatorju, Koroška cesta 18

  • Kako globoko seči v žep? Koncert je brezplačen!

  • In potem? Po koncertu skupaj s skupino pripravljamo prav posebno presenečenje. Zanj se bomo ob 21. uri premaknili v Vetrinjski dvor na zabavo po zabavi!

Na MKC Maribor bomo rojstni dan, ki smo ga času veselega decembra primerno združili s prazničnim vzdušjem, praznovali v družbi skupine LPS. Skupaj smo pripravili prav posebno praznovanje, saj bo skupina v enem večeru izvedla kar dva koncerta na dveh različnih lokacijah.

Praznovanje se začne ob 19. uri v Kulturnem inkubatorju (Koroška cesta 18, 2000 Maribor) z akustičnim koncertom in pogostitvijo. Ker je LPS okrajšava za Last Pizza Slice, bo pogostitev v stilu, okrepčali se bomo s picami, manjkala pa ne bo niti rojstnodneva torta.

Po akustičnem koncertu in pihanju svečk na rojstnodnevni torti se bomo v družbi burhalcev ognja in akrobatov na hoduljah odpravili v Vetrinjski dvor, kjer bo na zunanji oder še enkrat stopila skupina LPS. Za obiskovalce bo poskrbljeno tudi s pijačo dobrodošlice. Po koncertu bo sledila še zabava po zabavi z DJ-em, tokrat v notranjih prostorih Vetrinjca - BarCode. 

 

PODROBNEJŠI PROGRAM ROJSTNODNEVNE ZABAVE:

  • 19:00 @ Kulturni inkubator 

    • akustični koncert skupine LPS

    • Spremljevalni program: nastop bruhalcev ognja in akrobatov, pogostitev, rojstnodnevna torta

  • 21:00 @ Vetrinjski dvor

    • Pijača dobrodošlice (omejena količina, do razdelitve zalog)

    • koncert skupine LPS na zunanjem odru Vetrinjskega dvora

    • After party z DJ-em v Vetrinjcu - BarCodi

 

Veselimo se druženja z vami,

kolektiv MKC Maribor

KDO SO LPS?

Skupina LPS (Last Pizza Slice) je nastala decembra 2018 v glasbeni učilnici Gimnazije Celje – Center. Leta 2020 so bili izbrani za 8. sezono Špil lige (2020/21), kjer so prišli vse do finala na Kongresnem trgu. 19. februarja 2022 so s pesmijo »Disko« zmagali na Emi in Slovenijo zastopali na Pesmi Evrovizije v Torinu. En teden pred tem so izdali svoj prvi (uradni) singel »Silence in My Head«.

ZASEDBA: Filip Vidušin – vokal // Gašper Hlupič – bobni // Martin Mutec – električna kitara // Zala Velenšek – bas kitara, tenor in alt saksofon // Žiga Žvižej – elektronske klaviature

Se vidimo na koncertu? Itak, da se!


Dogodek poteka v sodelovanju z Vetrinjskim dvorom - Narodnim domom Maribor, Vetrinjcem - BarCodo in ob podpori Bistroja Lou ter Slaščičarne Ilich.