Postani ambasador Kariernega sejma

Spoštovane študentke in študenti!

 V mesecu novembru bo v Mariboru potekal  8. Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja, pod sloganom »Vesolje priložnosti«, ki ga organizirata Območno obrtno-podjetniška zbornica Maribor in Štajerska gospodarska zbornica v partnerskem sodelovanju z Mestno občino Maribor, Zavodom RS za zaposlovanje-Območno službo Maribor, Univerzo v Mariboru, Fundacijo za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma, ustanova in Mladinskim kulturnim centrom Maribor.

 

V letošnjem letu bo ORGANIZIRAN OBISK UČENCEV in DIJAKOV potekal OBA DNEVA.

Tako bo obiskovalcem sejma na voljo več časa za obisk razstavnih enot, ogled sejma bo zapeljan v obliki »labirinta« in s tem bo zagotovljen ogled vseh razstavnih enot.

Možnost ogleda sejma bo v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja, Koroška cesta 130, 2000 Maribor v:

  • sredo, 15.11.2023, 8:00 - 17:00 in

  • četrtek, 16.11.2023, 8:00 - 16:00.

Da bodo mladi obiskovalci v tem omejenem času odnesli prave informacije in lažje pristopili do razstavljavcev, jih bo potrebno usmeriti oz. motivirati k obisku razstavnih enot, hkrati pa tiste z organiziranim avtobusnim prevozom pospremiti do vhoda v dvorano z informirati o aktivnostih v študentskem kampusu. Vabimo vas, da se nam pridružite v najpomembnejšem dogodku v Mariboru, ki naslavlja šolajočo mladino in se preizkusite v vlogi Ambasadorja karierne orientacije.

14. novembra sestanek ambasadorjev

Vaša vloga bo pomembna pri informiranju, motiviranju, usmerjanju osnovnošolcev in srednješolcev na stojnice in aktivnosti, ki smo jih pripravili na letošnjem Kariernem sejmu. Za vašo vlogo vas bomo predhodno ustrezno usposobili na organizirani delavnici, ki bo izvedena v torek, 14. novembra ob 11. uri, v prostorih Kariernega središča, Zavoda RS za zaposlovanje, na Gregorčičevi 15 v Mariboru.

Vsi sodelujoči boste za čas sodelovanja sklenili Dogovor o prostovoljskem delu, na podlagi katerega boste zavarovani, upravičeni do povrnitve potnih stroškov in prehrane. Ob zaključku Kariernega sejma – sejma poklicev in izobraževanja 2023, boste prejeli Potrdilo o sodelovanju, ki vam bo služilo za evidentiranje vaših kompetenc.

 

Kontakt za prijavo in več informacij:

Sabina Marčič, Zavod RS za zaposlovanje, OS Maribor;  sabina.marcic@ess.gov.si; tel. 02/23 57 609

Rok za prijavo: 14.11.2023 do 10. ure.

Veselimo se sodelovanja z vami!

 Organizatorji Kariernega sejma – sejma klicev in izobraževanja 2023