Obisk Ministrstva za kulturo v Kulturnem inkubatorju

V sredo, 21. decembra, so Kulturni inkubator (Koroška 18) Mladinskega kulturnega centra Maribor (MKC Maribor) obiskali predstavniki Ministrstva RS za kulturo.

Na obisku smo delegacijo popeljali po prostorih na Koroški cesti 18, kjer smo jim predstavili aktualno dogajanje - med drugim JVizložbo z Akvarijem Matica Gselmana in ,ločene vrednosti Staša Vrenka -, ter siceršnjo namembnost prostorov Kulturnega inkubatorja.

Ozrli smo se že tudi k 29. Mednarodnemu festivalu računalniške umetnosti (MFRU), ki bo v Mariboru potekal oktobra 2023, na kratko predstavili projekt konS - platformo za sodobno raziskovalno umetnost, ter področja delovanja MKC Maribor, s poudarkom na programu v sklopu 30. obletnice delovanja MKC Maribor v letu 2023. Srečanje smo zaključili na Glavnem trgu, kjer je še vedno na ogled instalacija umetnice Lavoslave Benčič Hommage to Edith. Instalacijo, ki je bila del 28. festivala MFRU in bo še vse do oktobra letos prekrivala pročelje hiše na Glavnem trgu 15, smo postavili ob finančni pomoči in podpori Mestne občine Maribor.

Veselimo se ponovnega obiska, če ne prej, pa oktobra 2023 na 29. izvedbi festivala MFRU.