Doživljajsko igrišče upihnilo 12. svečko

Doživljajsko igrišče v Malem betnavskem gozdu je v soboto, 10. septembra, obeležilo dvanajsto obletnico delovanja. Ekipa enega najunikatnejših igrišč je ob tej priložnosti pripravila pravo rojstnodnevno praznovanje s pestrim programom, kot se za rojstnodnevno zabavo spodobi, pa ni manjkala niti torta velikanka. Najbolj vztrajnih ni pregnal niti dež, ki ni prizanesel organizatorjem, so pa tisti, ki so vztrajali do konca, ugotovili, da je tudi čofotanje po lužah zelo zabavno.

S praznovanjem smo na Doživljajskem igrišču sicer začeli že zgodaj dopoldan, ko so nas še prijetno greli sončni žarki. Najprej smo nališpali igrišče, potem še sami sebe, zmagovali in izgubljali v kičkanju, risali žuželke, ki potem hodijo, na veliko izmenjevali rabljene igrače, se sladkali z domačimi dobrotami in klepetali ob DožiBaru. Program so povezovali in komentirali otroci in mladi pripovedovalci zgodb in šal na odru, ob spremljavi mladih talentov v petju, bobnanju, saksofonih in harmonikah.

Potem je začelo deževati, tako da nismo utegnili prav naglas zapeti vse najboljše, nismo dočakali pravljičarjev mariborske knjižnice in mečevanja po japonsko. Tudi 16 polfinalistov Turnirja v kičkanju še čaka na nadaljevanje igre.

Torto velikanko smo pred dežjem rešili v indijanski šotor, kjer smo s petjem in sladkanjem zaključili praznovanje.


Program Doživljajskega igrišča se v Mariboru izvaja v Malem betnavskem gozdu, lokacijsko umeščen v gosto urbano sredino. Z brezplačno udeležbo program zagotavlja pravico do igre, ustvarjalnosti, razvedrila in prostega časa vsem otrokom in mladim, ne glede na okoliščine, iz katerih prihajajo.

Več na: https://mkc.si/dozivljajsko-igrisce