Večer slamovske poezije z gosti iz Madžarske

Mladinski kulturni center Maribor – program MKC Črka in Slam zverine v petek, 20. maja 2022, vabijo na večer slamovske poezije v družbi slovenskih in madžarskih slamerk in slamerjev, ki bodo izvedli pesniško bitko pobratenih mest.

Z majskim literarnim dogodkom iz serije Ožuljeni jezik Mladinski kulturni center Maribor v sodelovanju s Slam zverinami in Bando ferdamano obeležuje šesto obletnico delovanja na področju slamovske poezije. Začetek dogajanja sega v leto 2016, ko je v prostorih MKC Maribor potekala pesniška delavnica Slamoreznica, na kateri se je v žanru slamovske poezije izurilo nekaj pesnic in pesnikov, ki so s svojimi nastopi postali pionirji in tudi ambasadorji tega žanra v Mariboru in širše. Od leta 2016 v sodelovanju z Narodnim domom v Vetrinjskem dvoru potekajo redni dogodki s slamovsko poezijo, na katerih se je v preteklih letih pomerilo skoraj 500 nastopajočih.

Šesto obletnico delovanja bomo obeležili z nekoliko drugačnim dogodkom, kot smo jih vajeni. V petek, 20. maja 2022, v goste prihajajo štirje pesniki iz pobratenega mesta na Madžarskem, Sombotela, ki se bodo pomerili z izbranimi slovenskimi slamerji in slamerkami, Ožuljeni jezik bo tokrat potekal v Sodnem stolpu s pričetkom ob 19. uri. V goste iz Madžarske prihajata pesnici Florencia Horváth in Katalin Lutor ter pesnika Bence Vincze in Zoárd Szekely. Jubilejni dogodek bo moderiral Matic Ačko, pesnik, slamer in vodja pesniškega društva Slam zverine. 

Ožuljeni jezik je vsakomesečni tekmovalni dogodek interpretiranja slamovske poezije z vsakokratnim izbranim literarnim gostom ali gostjo. Na dogodku bomo v živo gostili slovenske slamerje in slamerke, ki bodo svoj nastop predhodno prijavili na naslovu ozuljenijezik@gmail.com ali preko zasebnega sporočila na facebook strani Slam zverine.

Vabljene in vabljeni na majski Ožuljeni jezik, bitko pobratenih mest v slamovski poeziji!