Mednarodno usposabljanje mladih FinLit je v polnem teku

Ta teden so se vse štiri partnerske organizacije FinLit - Mednarodni inštitut za implementacijo trajnostnega razvoja (MIITR Maribor), Fundacja Europejski Instytut Outsourcingu, Innovation Hive in MKC Maribor - zbrale v Wisli na Poljskem, kjer se izvaja usposabljanje v živo o programih in prijemih za višanje finančne pismenosti.

Teh 5 dni predstavlja kratkoročno mobilnost mladih, kjer bodo udeleženci deležni poglobljenih testiranj in pogovorov glavnem rezultatu projekta – e-tečaju FinLit, katerega cilj je koristne življenjske lekcije za hitrejšo finančno neodvisnost mladih med 18 in 24 let.

Naš cilj je spodbujati dvostransko komunikacijo z mladimi udeleženci iz Poljske, Grčije in Slovenije, na podlagi katerega bomo izvedli še zadnje dopolnitve in izboljšave ter celovito oceno e-tečaja o finančni pismenosti. Hkrati bodo udeleženci pridobili nekaj novega znanja za uporabo v resničnem življenju, bolje spoznali poljsko kuhinjo, uživali v razglednih razgledih in doživljali Wislo ter navezovali nove povezave z mednarodnimi prijatelji.

Ob tem v ekipi FinLit že razmišljamo o pripravi končne različice e-tečaja v angleškem, poljskem, grškem in slovenskem jeziku, da bi dosegli širšo publiko in prispevali svoj del k brezplačnim in dostopnim priložnostim neformalnega učenja.

Nekaj utrinkov dogajanja si že lahko ogledate v spodnji galeriji, več o rezultatih pa bo znano ob koncu srečanja!

foto: Eva Žunec