SRCA V IGRI - Predstavitev knjižne izdaje z deli mladih slovenskih avtoric_jev LGBTQ+ 

MKC Maribor v torek, 7. septembra, vabi v Vetrinjski dvor v na predstavitev pravkar izdane literarne antologije Srca v igri, ki s pričujočo knjižno izdajo obeležuje tudi dve desetletji mladinskega dela na področju gibanja LGBTQ+ v Mariboru. 

Premierna predstavitev knjige bo potekala 7. septembra 2021 ob 19. uri na dvorišču Vetrinjskega dvora (Vetrinjska ulica 30, Maribor; v primeru slabega vremena bo prireditev v dvorani) in jo bosta izpeljala moderatorka Tonja Jelen in urednik Tom Veber, na dogodku pa bodo z izbranimi besedili iz knjige nastopile_i avtorice_ji: Alina Špan, Katja Zgoznik, Nežka Struc, Pavla Zabret, Sara Nuša Golob Grabner, Veronika Razpotnik, Špela Setničar in Taja Rihtrašič

Nastopila bo tudi Vesna Godec.

Eden od glavnih namenov pričujoče publikacije je tako vsaj za centimeter premakniti skupnost LGBTQ+ iz odstavnega pasa margine proti avtocesti enakih možnosti. Morda se zdi ideja naivna, a iz idej se razvijejo dejanja in iz dejanj se razvijejo spremembe.
— Tom Veber v spremni besedi antologije
3d-book(2).jpg

Dogodek poteka v soorganizaciji MKC Maribor in Narodnega doma Maribor ter spada v sklop programa MKC Maribor, ki ga sofinancirajo Mestna občina Maribor, Urad RS za mladino ter Javna agencija za knjigo.

* * *

Udeležba je možna le ob izpolnjenem pogoju PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Dogodki bodo potekali v skladu z navodili in priporočili NIJZ in ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe z virusom covid-19.

 
kolazzzzz.jpg