Virtualne aktivnosti MKC Maribor kot primeri dobrih praks

Kar štirje projekti in aktivnosti MKC Maribor v letu 2020 so bili v sklopu posvetov “Mladigitalni (pre)skok na splet" izpostavljeni kot primeri dobrih praks digitalizacije mladinskih in kulturnih vsebin.

Movit je v sodelovanju z Uradom RS za mladino, Mladinskim svetom Slovenije in Mrežo MaMa v letu 2020 organizirala več spletnih srečanj mladinskega sektorja, ki so bila namenjena medsebojnemu deljenju izkušenj in izmenjavi dobrih praks mladinskega dela. Ob tem so opise dobrih praks in ključne kompetence digitalnega mladinskega dela strnili v zaključna dokumenta digitalnih posvetov, ki bosta uporabna tudi v prihodnje, ne glede na situacijo.

V sklopu dokumenta “Neformalno izobraževanje v mladinskem delu v času epidemije” so kot primeri dobrih praks izpostavljeni kar štirje projekti, ki smo jih v letu 2020 soustvarjali v sklopu naših aktivnosti: Festival Mladi Maribor, Virtualni karierni sejem, Poezija na mestnih ulicah in Pravljični sprehod, ki jih je v sklopu srečanj predstavil naš sodelavec Željko Milovanović.

Veseli in ponosni smo, da so naše vsebine, s katerimi smo v letu 2020 poskrbeli, da so se kulturne in mladinske aktivnosti kljub spremenjljivim zdravstvenim omejitvam in smernicam uspešno prestopile iz fizičnega v digitalni svet, bile prepoznane tudi na nacionalni ravni.

Končno poročilo posveta “Neformalno izobraževanje v mladinskem delu v času epidemije” si lahko v PDF obliki brezplačno prenesete na tej povezavi, poročilo posveta “Digitalno mladinsko delo v času epidemije” pa na tej povezavi. Vabljeni k branju!