E+ FinLit: Vabilo na projektni dogodek o finančni pismenosti

MKC Maribor v partnerstvu z Mednarodnim inštitutom za implementacijo trajnostnega razvoja Maribor, MIITR, ter poljsko organizacijo Fundacja Europejski Instytut Outsourcingu in grškim Innovation Hive v petek, 5. novembra 2021, med 17. in 19. uro vabijo na multiplikativni dogodek za vse zainteresirane deležnike o finančni pismenosti.

Finančna pismenost za hitrejšo finančno neodvisnost oziroma FinLit je projekt, ki spodbuja angažiranje, povezovanje in opolnomočenje mladih na področju finančne pismenosti. Ponuja pridobitev potrebnih finančnih in ekonomskih znanj ter veščin vodenja osebnih financ, kar prispeva k uspešnejšemu življenju mladih, obenem pa jim takšno znanje in kompetence zagotavljajo tako socialno kot finančno varnost.

Osrednja ciljna skupina projekta FinLit so mladi med 18. in 24. letom starosti, vendar pa je uspešnost izvedbe neposredno povezana tudi z učinki na ostale deležnike. Slovenska partnerja, MKC Maribor in MIITR zato organizirata prvi multiplikativni dogodek za vse zainteresirane deležnike o finančni pismenosti - mlade, mladinske delavce, odločevalce, širšo javnost, medije. Dogodek se bo odvijal 5. novembra 2021, med 17. in 19. uro na MKC Maribor (Ob železnici 16, 2000 Maribor). Po začetni predstavitvi projekta in dela na aktivnostih, bomo skupaj z udeleženci izvedli poučno delavnico na temo finančne pismenosti.

Prepoznava ključnih kompetenc, razvoj dostopne e-platforme in ponujen e-tečaj za opolnomočanje mladih na področju finančne pismenosti so osrednje projektne aktivnosti, ki potekajo z namenom priprave celovite ponudbe ne-formalnega učenja za mlade in starejše, ki jih zanimajo osnove osebnega bančništva, naložbe, posojila oziroma ustrezno ravnanje s financami. Slednje bomo v prihodnjem letu naslovili tudi preko organiziranih kratkoročnega usposabljanja za osebje v Grčiji januarja 2021 ter mednarodne mobilnosti za mlade na Poljskem v marcu 2021, kjer bomo projektne rezultate predstavili podrobneje, ovrednotili uporabniške izkušnje in e-tečaj izboljšali v skladu s pričakovanji in željami ciljnih skupin.



Za udeležbo na prvem multiplikativnem dogodku, ki bo potekal 5. novembra 2021 v prostorih MKC Maribor, je potrebna predhodna prijava preko spletnega obrazca najkasneje do 29. oktobra 2021:

Vljudno vabljeni.

Ker se naložba v znanje najbolje obrestuje!


Udeležba je mogoča ob izpolnjevanju pogoja PCT. Dogodek bo potekal v skladu z navodili in priporočili NIJZ in ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe COVID-19.