Vabilo bodočim mentorjicam in mentorjem konSovih delavnic

Če te zanima široko polje interaktivnega ustvarjanja in delavnic, pri katerem se križajo umetnost, biotehnologija, robotika, elektronika, programiranje in druge atraktivne prakse, te konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost vabi k usposabljanju za bodoče mentorice/je!

Sodelovanje s strokovnjaki, možnost razvoja lastnih idej, timsko delo ter ustvarjanje na presečišču znanosti in umetnosti – te in številne druge priložnosti se odpirajo pod okriljem projekta konS - Platforme za sodobno raziskovalno umetnost, kjer se lahko vključiš v različne dejavnosti, ki hekajo različne napredne tehnologije.


Poslanstvo sodelovanja se udejanja v navduševanju otrok in mladih za razmišljanje izven okvirjev in v igrivem ustvarjanju – v spodbujanju vznemirljivih situacij, iz katerih vzplamti ustvarjalna energija umetnic/kov, znanstvenic/kov, inženirk/jev in drugih vizionark/jev, ki svoje projekte razstavljajo v galerijah sodobnih raziskovalnih umetnosti. Prav tako je naše poslanstvo spodbujanje javne razprave in senzibilizacija družbe za priložnosti in nevarnosti, ki obstajajo ob nerazumevanju sodobnih tehnologij.

Usposabljanje bo izvedla ekipa Zavoda Kersnikova. Usposabljanje poteka v okviru projekta konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in poteka v petih slovenskih mestih: v Mariboru, Novem mestu, Velenju, Ljubljani in Novi Gorici. Te zanima sodelovanje?

KDO?

Umetnice/ki, matematičarke/ji, mehatroničarke/ji, elektrotehničarke/ji, programerke/ji, biotehnologi/nje, fotografi/nje, pedagogi/nje, znanstvenice/ki, študentke/i, dijaki/nje … Vsi, ki bi svojo energijo radi posredovali mladim in znanja željnim.


KDAJ in KJE?

Srečali se bomo 24. 3. 2020, ob 17. uri v Kulturnem inkubatorju (Koroška cesta 18).


KAKO?

Izpolni prijavnico na spletni povezavi: https://forms.gle/9pZyzoafgDyfzYNw8.

Usposabljanje bo izvedla ekipa Zavoda Kersnikova. Usposabljanje poteka v okviru projekta konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost in poteka v petih slovenskih mestih: v Mariboru, Novem mestu, Velenju, Ljubljani in Novi Gorici.


Se vidimo!

Projekt KONS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti.

foto: Hana Jošić

foto: Hana Jošić

Projekt konS - Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

KONS_logotipi financerjev.png