Prihaja festival Mladi Maribor

MKC (Mladinski kulturni center) Maribor že peto leto organizira festival Mladi Maribor, katerega glavni cilj je predstavitev in promocija mladinskih organizacij in njihovih projektov ter vključitev mladih k soustvarjanju mestnega dogajanja.

(Festival bo preko sodobnih komunikacijskih orodij in zanimivih aktivnosti vzpodbujal mlade, da se aktivno vključijo v projekte, ki jih mladinske organizacije, ki delujejo na številnih področjih, vsakodnevno pripravljajo za njih.)
 
Otvoritev festivala bo 15. septembra potekala na Glavnem trgu v Mariboru, kjer se bodo s svojimi aktivnostmi predstavile mladinske organizacije in organizacije, ki izvajajo programe in projekte za mlade. Kultura, šport, prostovoljstvo, glasba in aktivno preživljanje prostega časa bodo tista področja, pod katerimi bomo družili mlade na enem najlepših mariborskih trgov.
 
V okviru festivala Mladi Maribor bomo vzpostavili tudi interaktivno spletno platformo, kjer bo moč najti povezave na vse mladinske organizacije, ki delujejo v Mariboru ter dogodke in projekte, ki jih pripravljajo v času festivala. Pripravili pa bomo tudi posebno pustolovsko igro iskanja mariborskih mladinskih organizacij, kjer bodo mladi v posebno knjižico zbirali štampiljke, ki jih bodo dobili na sedežih mladinskih organizacij in z zbranimi žigi na naši info točki dobili lepo darilo. 
 
Za tiste najbolj inovativne mlade, ki želijo v Mariboru še bolj aktivno pristopiti k ustvarjanju mestnega dogajanja pa bodo v času festivala potekale aktivnosti za pilotno izvedbo projekta participatornega proračuna za mlade. Relativno nov model odločanja z dokaj težko izgovorljivim naslovom, a učinkovitim ciljem, ponuja mladim platformo za oddajo predlogov lastnih idej ter sredstva za njihovo izvedbo.

Aktualno dogajanje na festivalu lahko spremljaš tudi čez uradni Facebook dogodek.

 

Se vidimo torej v soboto, 15. septembra od 15. ure naprej na Glavnem trgu!