Znana še zadnja dva finalista državnega slam prvenstva

Na literarnem dogodku v Salonu uporabnih umetnosti v Mariboru, katerega gost je bil Jani Kovačič, smo v soboto, 25. avgusta 2018, dobili zadnja dva finalista, Metko Zadravec in Matica Ačka, ki se bosta naslednjo soboto, 1. septembra 2018, na tretjem državnem prvenstvu v slamovski poeziji v Celju potegovala za naziv državnega prvaka oz. prvakinje.

 Oba avtorja sta člana mariborske slamovske skupine Slam zverine in se bosta skupaj z osmerico finalistk in finalistov, ki smo jih dobili na predizborih na Ptuju, v Celju, v Ljubljani in v Kamniku, potegovala za zmago v Celju ter s tem za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo potekalo konec leta v Budimpešti.

 

Deseterico finalistk in finalistov, ki so se uvrstili skozi sito petih kvalifikacij v organizaciji slovenske zveze SiSlam, sestavljajo Eva Kokalj, Petra Kokol, Amadej Kraljevič, Nina Medved, Klavdija Volf, Mišel Ristov, Tomaž Lovrenko, Neža Prah Seničar, Metka Zadravec ter Matic Ačko. Na tretjem državnem prvenstvu v slamovski poeziji v Celju, ki je del festivala Izrekanja, bodo nastopili v treh krogih, o njihovih nastopih pa bo sodila osemčlanska žirija, ki jo sestavljajo pesnica Katja Gorečan, pesnica in kritičarka Veronika Šoster, pesnik, kritik in strokovnjak za slovensko urbano poezijo Zoran Pevec, pesnik, urednik in prevajalecPeter Semolič ter štirje predstavniki občinstva. Gost dogodka bo ameriški pesnik, ki velja za začetnika slamovske poezije, Marc Kelly Smith (1949, Chicago, Illinois, ZDA), ki je tudi osrednji gost prvega festivala Izrekanja, finale pa bo zaokrožila devetčlanska projektna zasedba Mother Funkers, ki jo sestavljajo celjski glasbeniki, ki sicer študirajo na glasbenih akademijah v Ljubljani in tujini.

 

UTRINKI MARIBORSKEGA PREDIZBORA:

Avtorica fotografij: Nina Medved

 

Dodatne informacije o finalu: koordinator festivala Izrekanja, Kristian Koželj - kozeljkristian@gmail.com, 070 535 073.

Dogodek organizirajo: Slovenska zveza na področju slamovske poezije SiSlamDruštvo za novo umetnost ter Osrednja knjižnica Celje.