Mala šola industrijskega oblikovanja

DELAT GREM!, v sodelovanju s KREATORLABOM, vabi na usposabljanje: MALA ŠOLA INDUSTRIJSKEGA OBLIKOVANJA, kjer bodo udeleženci z vrsto predavanj in delavnic popeljani skozi vse korake kreativnega procesa snovanja izdelkov. Seznanili se bomo s kreativnim procesom snovanja produktov, sodobnimi metodami dela kot je design thinking, naučili uporabljati aplikacije namenjene ID in uporabljati digitalno fabrikacijo, ki nam bo omogočila izdelavo prototipov.

Skupaj bomo raziskovali oblikovanje, razvoj inovativnih in trajnostnih produktov ter spoznali kako povezati umetnost z znanostjo. Naučili se bomo uporabljati veščine, kot so skiciranje, računalniško podprto oblikovanje in sodobne proizvodne tehnike. Spoznavali bomo različne strokovne prakse, uporabne raziskave in idejo trajnostnega oblikovanja. Naše zamisli se bomo naučili predstavit s pomočjo standardnega industrijskega programja in z izdelavo prototipa. Male šole ID bo na enem mestu in v kratkem času posredovala znanje in izkušnje, ki so temelj sodobnega industrijskega oblikovanja.

Usposabljanje je razdeljeno v 3 sklope: teoretični del, usposabljanje za uporabo programa Fusion 360 in digitalna fabrikacija. Teorije in osnov oblikovanja nas bo učil prof. Vojko Pogačar, dolgoletni predavatelj oblikovanja na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru. Pri praktičnem delu in raziskovanju pa nam bodo pomagali mentorji Kreator Lab-a. Vsi dogodki bodo potekali v Krator Lab-u, Tkalski prehod 4 v Mariboru. Dodatne informacije lahko dobite na spletni strani www.kreatorlab.si.

Pričetek 24. aprila, ob 17. uri, v prostorih Kreatorlaba, Tkalski prehod 4, 2000 Maribor (stavba “Tkalka”).

*Usposabljanja so brezplačna in bodo trajala ves mesec maj, namenjena pa so vsem mladim med 15. in 29. letom, ki nimajo statusa zaposlitve.

 

V Malo šolo ID se lahko prijavite na elektronski naslov: info@delatgrem.si ali na telefonsko številko 051 659 929. Prijave zbiramo do petka 20.4.2018.

 

mala-sola-ID copy.jpg

 

O projektu Delat grem!:

Projekt Delat grem! poteka pod okriljem Mladinskega kulturnega centra Maribor in mladim ponuja sklope različnih usposabljanj, skozi katera imajo udeleženci možnost krepiti različna znanja in kompetence ter tako povečati možnosti za svojo zaposljivost. Usposabljanja sodijo vsebinsko tako na področje osebne rasti in asertivnosti, kot tudi na področje praktičnih usposabljanj, vezanih na razvoj idej, ki jih imajo mladi, srečanja s potencialnimi delodajalci ter možnosti opravljanja usposabljanj pri različnih delodajalcih.

Projekt je razdeljen na tri vsebinske sklope: Knjižnica znanjBanka povezovanj ter Razvijanje mladih sanj, vsak izmed njih pa bo mladim ponudil svojevrstna usposabljanja. Aktivnosti projekta se bodo v sodelovanju s partnersko organizacijo, Mladinskim svetom Lendava, izvajale tudi v Pomurski regiji. Ob tem pa je v program aktivno vpetih še 19 organizacij iz različnih področij.

Za več vtisov o našem delu na projektu lahko obišče: