V okviru akcije Božiček za en dan zbranih skoraj 300 daril

Na MKC Maribor smo v letošnjem letu podprli akcijo Božiček za en dan in v Hostlu Pekarna pripravili zbirno mesto, kjer smo zbirali oddana darila, ki jih bodo prejeli izbrani otroci, mladi in stari širom vse Slovenije.

Odziv na akcijo Božiček za en dan, v kateri smo kot zbirno mesto sodelovali tudi MKC Maribor in Hostel Pekarna, je presegel vsa pričakovanja. Dobrosrčni božički in božičke so namreč samo pri nas oddali neverjetnih 298 darilc za otroke, odrasle in starejše, ki si jih zaslužijo, a sami velikokrat ne morejo privoščiti.

Projekt je letos že peto leto pod okriljem Zavoda 364 pozival vse, ki želijo v prazničnem času s svojo dobrodelnostjo razveseliti tudi koga izven družinskega kroga, da postanejo Božički za en dan, si izberejo osebo, ki jo bodo obdarili, ter pripravijo prav posebno, individualizirano darilo za svojega izbranca/izbranko.

Količina zbranih daril na zbirnem mestu v MKC Maribor je bila tolikšna, da smo morali začasno eno izmed pisarn preobraziti v skladišče, kjer so se paketki še posebej pridno kopičili v zadnjih dnevih pred iztekom roka za oddajo.

Ekipa MKC Maribor in Hostla Pekarna se iz srca zahvaljuje vsem darovalcem in darovalkam, s pomočjo katerih bodo prazniki za skoraj 300 ljudi še kanček čarobnejši. Ponosni smo, da smo lahko bili majhen del te zgodbe, in hkrati veseli, da delujemo v okolju, ki premore toliko velikodušnosti.


UTRINKI ZBRANIH DARILC

foto: Žan Lebe

Dodatne informacije in podrobnosti o projektu Božiček za en dan preberite na tej povezavi.